Preţul minim de vânzare a 9,84% din capitalul Petrom va fi anunţat până miercuri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Actiunile Petrom scoase la bursa
Actiunile Petrom scoase la bursa

Directorul general al Renaissance Capital din Londra, Angelo Morganti a declarat cp preţul minim de vânzare a pachetului de 9,84% din acţiunile OMV Petrom (SNP) va fi stabilit până miercuri de către Guvern.

"Săptămâna viitoare Guvernul va stabili preţul minim al ofertei. Oferta merge bine, ne-am întâlnit cu 100 de investitori, este un interes mare din partea acestora. Săptămâna trecută, doar în Londra, am discutat cu 30 investitori", a afirmat Morganti, citat de Mediafax.

El a adăugat că au fost primite oferte, dar nu a oferit detalii. "Oferta se derulează pe o perioadă de două săptămâni (până la 22 iulie -n.r.) şi se adresează investitorilor instituţionali", a precizat el.

Totodată, Morganti a menţionat că, în general, astfel de oferte au un discount, dar nu a putut spune dacă se va aplica şi în cazul ofertei Petrom.

Operaţiunea prin care statul vrea să vândă 9,84% din acţiunile OMV Petrom are un preţ maxim de 0,46 lei/titlu. Operaţiunea este intermediată de către consorţiul format din banca rusă de investiţii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital şi EFG Securities. Consorţiul a fost selectat la începutul lunii aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel