Schimbările se justifică prin faptul că cererea pentru lactate a crescut în perioada pandemiei, însă românii au consumat mai puţină carne cât au stat în izolare.
Preţurile sunt influenţate şi de investiţiile în măsurile de igienă şi protecţie împotriva coronavirsului.
Costurile de producţie ale lactatelor au crescut, în timp ce preţul de producţie al cărnii a scăzut.
„Lactatele şi materiile prime pentru lactate se vor mări în perioada următoare până la finalul pandemiei şi vor rămâne crescute şi după pandemie. Lactatele ocupă, din coşul de cumpărături, o pondere mult mai mare comparativ cu mezelurile. Românii vor prefera să cumpere mai degrabă lactate decât carne.
De obicei, produsele din carne sunt mai scumpe comparative cu lactatele, de aceea şi ocupă o pondere mai mica în coşul de cumpărături”, a declarat, potrivit Mediafax, Vlad Gheorghe, Senior Project Manager al Horváth & Partners România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce scăpăm greu de burtă. Carmen Brumă: Poți să faci un milion de abdomene, nu se va vedea
- Horoscop 6 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Discuții aprinse, în a doua zi de Paști, pentru o zodie. Îți fac rău!
- A doua zi de Paști. Ce trebuie să facă toți credincioșii în Lunea Albă din Săptămâna Luminată
- BANCUL ZILEI: Femeia cu inițiativă
- Klaus Iohannis, cu avionul de lux în SUA, pentru a-și lua "Oscarul de la Washington". Bogdan Chirieac arată cum puteau fi "salvați niște bani" - Foto
- Ciorbă de murături: Rețeta momentului. O vei prepara de mai multe ori
- Motivul primei vizite a Regelui Charles al III-lea în România. Camelia Csiki: Puțină lume știe. Este legată de o condiționare
- Motorina ar putea să dispară din benzinării: "Este o scădere uriașă”
- Horoscop 6-12 mai 2024. Mihai Voropchievici: Reușită excepțională pentru o zodie
- Chefi la cuțite: "Lovitură psihică" în echipa lui chef Alexandru Sautner