Președintele Volodimir Zelenski, discurs în Parlamentul Italiei: Să reconstruim împreună Ucraina / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski ține un discurs în fața Parlamentului Italiei.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, ține un discurs în fața Parlamentului Italiei:

- Sunt mii de răniți, sute de mii de vieți distruse, multe case abandonate în cartierele orașelor.

- Fiecare zi de război va duce la moartea mai multor copii.

- Unele orașe ucrainene sunt distruse de tot, de exemplu Mariupol. Acolo nu mai este nimic, doar ruine. Imaginați-vă Genova arsă!

- La Kiev începe cultura unui mare popor, dar acum noi trebuie să supraviețuim aici. Ucraina are nevoie să trăiască într-o pace continuă, eternă, la fel ca Roma și ca oricare alt oraș din lume. În fiecare noapte auzim sirenele și bombele. În jurul Kievului sunt trupe ale armatei ruse care torturează, violează, distrug și care ne fură lucrurile și bunurile.

- Popor Italian, trebuie să faceți tot posibilul pentru a garanta pacea.

- Trebuie să vă aduceți aminte că Ucraina a fost alături de voi în timpul pandemiei. Și voi ne-ați ajutat atunci când am avut inundații. Noi apreciem foarte mult Italia. Invazia durează de o lună și noi avem nevoie de presiuni împotriva Rusiei.

- Trebuie să blocăm și să înghețăm toate bunurile și conturile oligarhilor ruși.

- Trebuie să opriți crimele de război și să aducem pacea, după care să reconstruim Ucraina. 

- Am vizitat de multe ori Italia și m-am bucurat de ospitalitatea și forța voastră.

- Glorie Ucrainei și mulțumesc mult!

Cel puţin 20 de parlamentari italieni, aproape toţi membri ai Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem) sau ai Ligii (extrema dreaptă), partide cu legături tradiţionale cu Moscova, au declarat că nu vor lua parte la sesiunea de marţi a parlamentului de la Roma în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să susţină un discurs, considerând că este vorba despre "propagandă".

Ajunul discursului lui Volodimir Zelenski în Parlamentul Italian este presărat de controverse cu privire la dezertările, reale sau presupuse, ale deputaților și senatorilor italieni indicați de unii ca fiind drept pro-ruși.

"Este doar o operaţiune de marketing care nu va ajuta la încheierea ostilităţilor şi nici nu va fi utilă pentru partea afectată", a spus luni Andrea Colletti, vicepreşedintele partidului Alternativa c'e, o facţiune a M5S cu 15 deputaţi şi patru senatori, potrivit Agerpres (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel