Data actualizării:
Data publicării:

Președintele Trump are Covid-19. Cât de GRAV este?

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele SUA, Donald Trump, are mai mulți factori de risc pentru simptome mai severe, în contextul infectării cu Covid-19, relatează specialiștii. 

Donald Trump se află într-o grupă cu risc ridicat, din cauza vârstei sale, în contextul infectării cu Covid-19. Trump are 74 de ani și este obez din punct de vedere clinic, acesta fiind un alt factor de risc pentru o formă mai severă a bolii, scrie CNN

Vârstă: Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, persoanele cu vârsta cuprinsă între 65 și 74 de ani prezintă un risc de cinci ori mai mare de spitalizare și sunt de 90 de ori mai expuse riscului de deces din cauza Covid-19 comparativ cu adulții tineri cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani.

Obezitate: Donald Trump este obez clinic. Obezitatea triplează riscul de spitalizare de la Covid-19, potrivit CDC.

Bărbat: Trump este, de asemenea, bărbat, iar bărbații sunt mai predispuși să moară sau să sufere de boli grave de coronavirus decât femeile, a raportat agenția medicală de vârf.

Alte afecțiuni: Nu se știe dacă Trump are alte afecțiuni medicale care l-ar putea încadra într-un grup cu risc ridicat. Conform ultimului său raport de analize medicale, tensiunea arterială este doar ușor crescută. Nu există nicio dovadă că ar avea cancer, boli de rinichi, diabet sau alte afecțiuni despre care se știe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel