Preşedintele SLI vrea să execute silit primăriile din Botoşani
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
axinte_liviu
axinte_liviu

Preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte nu renunţă la executarea silită a primăriilor care refuză să deconteze naveta cadrelor didactice din judeţul Botoşani, informează Banul Botăşănean.

Autor: Adrian Stroescu

[caption id="attachment_119705" align="alignleft" width="280" caption="Axinte Liviu"][/caption] Axinte a declarat că a avut discuţii preliminare cu un executor judecătoresc, aceasta fiind singura soluţie pentru a-i determina pe primari să onoreze plata navetei personalului didactic din învăţământ.

Sindicatul are hotărâri judecătoreşti pentru două comune, unde naveta nu s-a plătit din anii 2009 sau 2010, însă primăria nu le pune în aplicare. În principal, primăriile îşi motivează refuzul decontării sau a nepunerii în aplicare a hotărârilor judecătoreşti prin lipsa banilor la bugetele locale. „La solicitarea şi la presiunea oamenilor care sunt privaţi de aceste drepturi, vom încerca punerea în aplicare a hotărârilor judecătoreşti, apelând chiar şi la măsura extremă a executării silite”, a spus Axinte. În medie, cadrele didactice care fac naveta în comunele judeţului au de recuperat de la primării în medie câte 500 de lei, potrivit sindicalistului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel