Preşedintele PSD Botoşani: Am câştigat în 53 din cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Candidatul Partidului Social Democrat a obţinut cel mai mare număr de voturi la alegerile prezidenţiale în 53 din cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului Botoşani, a anunţat, luni, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, senatorul Doina Federovici.

"Am câştigat în 53 de localităţi din cele 78 de unităţi administrative din judeţ. Le mulţumesc tuturor alegătorilor şi îi aşteptăm alături de noi şi de Viorica Dăncilă pe toţi botoşănenii care îşi doresc un preşedinte al tuturor românilor, care să fie permanent printre oameni şi alături de problemele fiecărui cetăţean. România trebuie să iasă din perioada în care preşedintele vorbeşte unui singur partid, îndeamnă la ură şi dezbinare împotriva celor care nu sunt de acord cu el şi declară război şi răzbunare celor care nu îl votează, aşa cum a procedat Klaus Iohannis în fiecare zi a mandatului său", a declarat Doina Federovici.

Ea susţine că, în al doilea tur pentru alegerea preşedintelui României, "PSD Botoşani va discuta cu botoşănenii din fiecare localitate pentru a-i convinge că Viorica Dăncilă este singura garanţie că salariile, pensiile, alocaţiile, indemnizaţiile şi toate drepturile românilor, câştigate în ultimii trei ani, nu vor fi tăiate, anulate, desfiinţate de Guvernul Orban- Iohannis".

Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Botoşani, potrivit datelor prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă. Dăncilă a obţinut 51.297 voturi, ceea ce înseamnă 34,16% din totalul celor 150.151 voturi valabil exprimate.

Dăncilă a fost urmată de candidatul susţinut de Partidul Naţional Liberal, Klaus Iohannis, care a acumulat 46.674 voturi, reprezentând 31,13% din totalul voturilor valabil exprimate.

Pe poziţia a treia s-a clasat candidatul Alianţei UN OM, Mircea Diaconu, cu 18.702 voturi (12,45%), în timp ce reprezentantul Alianţei USR- PLUS, Dan Barna, s-a situat pe locul al patrulea cu 13.199 voturi (8,79%).

La nivelul judeţului Botoşani, prezenţa la vot a fost de 41,67% din totalul alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel