Președintele Joe Biden, explicație după dezbaterea ratată cu Trump: Nu i-am ascultat pe consilierii mei
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Citește în articol explicația oferită de președintele SUA, Joe Biden.

Președintele Joe Biden a oferit o explicație pentru dezbaterea sa ratată cu fostul președinte Donald Trump. Acesta a estimat că se explică prin oboseala legată de deplasările sale internaţionale recente, după ce în iunie el se deplasase în Franţa, apoi în Italia.

Biden a precizat că ”nu a fost prea inteligent” să fi ”călătorit prin lume de mai multe ori” cu puţin timp înainte de această confruntare şi că aceasta l-a făcut ”aproape să adoarmă pe scenă” în timpul unei întrevederi cu donatori democraţi lângă Washington.

„Aceasta nu este o scuză, ci o explicaţie”, a adăugat Biden.

„Eu nu i-am ascultat pe consilierii mei”, a mai precizat președintele în vârstă 81 de ani.

Mesajul lui Biden vine la cinci zile după dezbaterea cu Trump. În dezbatere a apărut aproape confuz și uneori complet pierdut.

”O seară proastă”

Principalul argument al susținătorilor săi era cel de a spune că Joe Biden a avut ”o seară proastă”, trecătoare, şi de a sublinia că el suferă de o ”răceală” care îi jenează vorbirea.

Un val de panică a fost stârnit în tabăra democrată după dezbatere. Unii se întreabă deja deschis asupra facultăţilor lui Joe Biden și asupra viitorului candidaturii sale.

Deplasarea președintelui în Franța a fost din 5 până pe 9 iunie, cu prilejul aniversării Debarcării aliate în Normandia și pentru o vizită de stat. Când a ajuns în Franța, după ce a călătorit noaptea, președintele a rămas la hotel toată ziua.

În continuare, Biden s-a deplasat în Italia din 12 până pe 14 iunie pentru un summit G7. După summit s-a dus direct la un eveniment de campanie în California.

Președintele SUA s-a retras apoi timp de șase zile pentru a pregăti dezbaterea. Pregătirile au avut loc la reședința din Camp David, lângă Washington, alături de consilierii săi. În aceste șase zile Biden nu a avut activitate publică, conform agenției AFP, citată de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel