Președintele Iohannis l-a eliberat din funcție pe șeful serviciilor de informații clasificate din DIICOT
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de eliberare din funcția de procuror a domnului Cotoară Valentin în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, delegat în funcția de procuror șef al Serviciului de informații clasificate.

Decretul semnat de Președintele României prevede eliberarea procurorului Cotoară Valentin din funcția mai sus menționată. Motivul vine ca urmare a pensionării acestuia, se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Totodată, Klaus Iohannis a semnat și decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 30/2023 pentru stabilirea unor măsuri bugetare privind utilizarea contribuției de solidaritate instituite prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 186/2022 privind unele măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2022/1.854 al Consiliului din 6 octombrie 2022 privind o intervenție de urgență pentru abordarea problemei prețurilor ridicate la energie.

Un alt decret semnat de către șeful statului privește promulgarea Legii pentru completarea Legii Arhivelor Naționale nr. 16/1996, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 135/2007 privind arhivarea documentelor în formă electronică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel