Președintele Indoneziei spune că i-a transmis lui Putin un mesaj de la Zelenski
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 30 iun 2022, 23:17
WhatsApp
Președintele Indoneziei spune că i-a transmis lui Putin un mesaj de la Zelenski / Foto: Kremlin.ru
Președintele Indoneziei spune că i-a transmis lui Vladimir Putin un mesaj de la Volodimir Zelenski.

Președintele indonezian Joko Widodo a declarat că i-a transmis un mesaj președintelui rus Vladimir Putin din partea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Interfax.

"Am transmis un mesaj de la președintele Zelenski președintelui Putin și mi-am exprimat disponibilitatea de a stabili comunicarea între cei doi lideri.", a spus Widodo în urma discuțiilor ruso-indoneziane.

El a menționat că problemele de pace au fost întotdeauna o prioritate pentru politica externă a Indoneziei. "În acest context, am vizitat Kievul și acum la Moscova.", a spus Widodo.

Potrivit acestuia, este important să promovăm o soluționare pașnică și să deschidem un dialog între Rusia și Ucraina.

Mesajul lui Zelenski, un misterLa rândul său, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov a spus că nu cunoaște conținutul mesajului.

„Nu știu încă despre ce este vorba”, a spus Peskov reporterilor care l-au întrebat despre conținutul mesajului imediat după declarația lui Widodo.

Pe 24 februarie, Putin a anunțat începerea unei operațiuni militare speciale în Ucraina. Occidentul, ca răspuns, a impus sancțiuni pe scară largă împotriva Rusiei și a început să ajute Ucraina cu finanțe și arme. Pe 28 februarie au început negocierile între reprezentanții Rusiei și Ucrainei, dar până acum sunt practic înghețate.

Zelenski, la summitul NATO: "Ce ţară urmează pentru Rusia? Moldova? Statele Baltice? Polonia? Răspunsul este: toate"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus miercuri liderilor NATO că ţara sa are nevoie de arme mai avansate şi de bani pentru a se apăra împotriva Rusiei, avertizând că ambiţiile Moscovei nu se opresc la Ucraina.

G Ad:

El a estimat costul lunar al apărării Ucrainei împotriva invaziei Rusiei la aproximativ 5 miliarde de dolari.

"Acesta nu este un război purtat de Rusia doar împotriva Ucrainei. Acesta este un război pentru dreptul de a dicta condiţiile în Europa, pentru cum va fi viitoarea ordine mondială", a declarat el într-un discurs virtual la un summit al alianţei occidentale de apărare de la Madrid, potirvit Reuters.

"De aceea, este absolut necesar să sprijinim Ucraina, chiar şi acum, cu arme, finanţe şi sancţiuni politice împotriva Rusiei, ceea ce va opri capacitatea acesteia de a plăti pentru război".

Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de sisteme moderne de rachete şi de apărare aeriană pentru a contracara artileria rusă. "Furnizându-le nouă, puteţi rupe complet tacticile Rusiei de a distruge oraşe şi de a teroriza civilii", a spus el.

Zelenski a declarat că Rusia nu vrea să se oprească la cucerirea unor zone din sudul Ucrainei sau din regiunea Donbas din estul Ucrainei, unde se duc cele mai grele bătălii ale războiului.

"Vrea să absoarbă oraş după oraş în Europa, pe care conducerea rusă le consideră proprietatea sa şi nu state independente. Acesta este adevăratul obiectiv al Rusiei", a spus el. "Întrebarea este: ce ţară urmează pentru Rusia? Moldova? Statele baltice? Polonia? Răspunsul este: toate".

El a spus că NATO adaptează o nouă strategie pe 10 ani care este "în primul rând o strategie pentru securitatea societăţilor voastre, a statelor voastre", în timp ce Ucraina a suferit "rachete de croazieră, tortură, uciderea copiilor, violul femeilor".

"Sprijinul financiar pentru Ucraina nu este acum mai puţin important decât ajutorul cu arme", a spus el. "Avem nevoie de aproximativ 5 miliarde de dolari pe lună - şi acesta este un lucru fundamental. Este exact ceea ce este necesar pentru apărare, pentru securitate". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro