Data publicării:

Președintele Consiliului European a susținut la ONU că ”Israelul are dreptul să existe” și ”să se apere” fără a aplica ”o pedeapsă colectivă”

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Citește în articol ce declarații a făcut Charles Michel, președintele Consiliului European.

Citește și: ”Aproape în pragul unui război total”. Șeful diplomației europene a lansat un avertisment cu privire la tensiunile din Orientul Mijlociu

”Israelul are dreptul să existe” şi ”să se apere”, ”a se apăra nu înseamnă totuşi (a aplica) o pedeapsă colectivă”, a subliniat marţi preşedintele Consiliului European Charles Michel, adresându-se presei în marja Adunării Generale a ONU, relatează AFP.

El a remarcat, de asemenea, necesitatea respectării principiului proporţionalităţii. Aceste declaraţii au loc în timp ce atacurile israeliene împotriva mişcării libaneze Hezbollah, susţinută de Iran şi aliată a mişcării palestiniene Hamas, au provocat luni 558 de morţi, între care 50 de copii şi 94 de femei, şi 1.835 de răniţi, potrivit autorităţilor libaneze.

Acesta este cel mai mare bilanţ de victime într-o singură zi de la sfârşitul războiului civil (1975-1990).

”Legislația internațională”

„Apărăm legislaţia internaţională întotdeauna şi peste tot” în lume, a declarat Charles Michel, în timp ce Occidentul este criticat pentru că nu a depus suficiente eforturi pentru a determina Israelul să înceteze represaliile în Gaza care au provocat o criză umanitară gravă.

Atacul grupării islamiste palestiniene Hamas, lansat la 7 octombrie, a dus la moartea a 1205 de persoane de partea israeliană, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ bazat pe cifre oficiale israeliene şi care include ostatici morţi sau ucişi în captivitate în Fâşia Gaza.

Peste 41460 de palestinieni au fost ucişi în campania militară israeliană de represalii în Fâşia Gaza, majoritatea civili, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii al guvernului Hamas, considerate credibile de către ONU, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel