Președintele Cehiei a fost internat în spital. Starea de sănătate, învăluită în mister
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele Cehiei a fost internat în spital. Starea de sănătate, învăluită în mister  /  Sursă foto: Facebook Milos Zeman
Președintele Cehiei a fost internat în spital. Starea de sănătate, învăluită în mister / Sursă foto: Facebook Milos Zeman
Președintele Cehiei a fost spitalizat în condiții misterioase.

Preşedintele ceh, Milos Zeman, a fost internat marţi la Praga, unde o sursă a explicat că este un scurt sejur pentru a-şi reveni în formă, scrie AFP.

Această internare în spital este învăluită de mister, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei cehe, Jiri Ovcacek, şi purtătoarea de cuvânt a Spitalului Militar Central din Praga, Jitka Zinke, fiind reticenţi în a confirma spitalizarea.

"Este acelaşi tip de şedere ca data trecută", a declarat pentru AFP o sursă din spital.

Președintele a mai fost internat în respectivul spital



În toamna anului 2019, Milos Zeman, un politician de stânga veteran în vârstă de 76 de ani, cunoscut pentru legăturile strânse cu liderii ruşi şi chinezi, a mai petrecut patru zile de "refacere" în acest spital militar.

Şeful statului va fi în mijlocul procesului de desemnare a unui nou prim-ministru după alegerile generale din 8 şi 9 octombrie. Site-ul de informaţii novinky.cz a difuzat o înregistrare video arătându-l pe preşedinte într-un scaun cu rotile salutând cu mâna, marţi, la internarea în spital.

Presa cehă a raportat că Milos Zeman a mers vineri la spitalul respectiv pentru un control de rutină şi că medicii i-au recomandat un sejur mai lung. Premierul Andrej Babis, aliat apropiat al preşedintelui, i-a urat pe Twitter "o recuperare rapidă".

Milos Zeman e un fumător înrăit

Sănătatea preşedintelui face obiectul a numeroase presupuneri. Fumător înrăit, consumator de alcool, Milos Zeman suferă de neuropatie diabetică şi probleme de auz. El susţine că are o stare bună de sănătate, chiar dacă neuropatia l-a forţat din acest an să folosească un scaun cu rotile.

Anul trecut, Milos Zeman, primul preşedinte ceh ales direct, la putere din 2013, şi-a rupt braţul căzând. Predecesorul său Vaclav Klaus (2003-2013) a fost internat marţi în acelaşi spital pentru probleme de hipertensiune, potrivit presei cehe, scrie Agerpres.

Premierul Cehiei cere primirea României în Schengen

Spaţiul de liberă circulaţie Schengen nu este funcţional în acest moment, a declarat sâmbătă premierul ceh Andrej Babis, într-un interviu acordat ziarului Pravo, el argumentând că acordul privind acest spaţiu încheiat în anul 1985 nu este în măsură, cu membrii săi actuali, să-şi îndeplinească misiunea de a oferi protecţia coerentă a frontierelor externe şi libera circulaţie în interiorul UE, consemnează website-ul francez news-24.

Nu a fost mai bine nici în timpul valului migrator din 2015, când singurul care a apărat frontierele Schengen a fost (premierul ungar) Viktor Orban, care a construit un gard împotriva migranţilor, a remarcat şeful guvernului ceh (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel