Președinta Ungariei, ipostază inedită în Cluj. Unde a fost surprinsă alergând Katalin Novak - foto
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 20 mai, 13:02
WhatsApp
Președinta Ungariei, Katalin Novak, a alergat vineri dimineață prin Parcul Central din Cluj-Napoca.

Aceasta a postat o fotografie în acest sens, pe pagina sa de Facebook. „Un început de zi activ în Kolozsvár”, a scris Katalin Novak.

Foto

Președinta Ungariei se află într-o vizită privată în România. Ea va participa sâmbătă la un eveniment în Alba Iulia, la dezvelirea statuii principelui Gabor Bethlen în centrul municipiului.

G Ad:

Citește și - Katalin Novak a fost învestită în funcție. Prima femeie devenită președinte al Ungariei 

Amintim faptul că Katalin Novak, prima femeie președinte al Ungariei, a fost învestită în funcție în fața Parlamentului din Budapesta.

Katalin Novak a fost învestită sâmbăta trecută în funcţia de preşedinte al Ungariei în cadrul unei ceremonii desfăşurate în faţa Parlamentului.

În discursul său inaugural, Novak a subliniat responsabilitatea sa de a arăta ţării ce înseamnă pentru ea patria şi compatrioţii săi şi de a-şi exprima opiniile "cu privire la viaţa noastră comună şi la locul nostru în lume", relatează MTI.

Ne aflăm aici împreună în inima Europei, în capitala naţiunii, în mijlocul Bazinului Carpaţilor, în principala piaţă publică a naţiunii, dar suntem împreună şi în intenţia şi dorinţa noastră de a crea o viaţă mai luminoasă, mai paşnică, mai bogată şi mai sigură pentru maghiari în secolul XXI, după deceniile care au dus la criza morală a secolului XX, a spus preşedinta. Vezi articolul aici!

Katalin Novak a condamnat agresiunea Rusiei în Ucraina

Condamnând agresiunea Rusiei, Katalin Novak a declarat că Ungaria "va refuza întotdeauna orice ambiţie de refacere a Uniunii Sovietice". Maghiarii vor pace, a spus ea, cerând o anchetă asupra crimelor de război şi pedepsirea vinovaţilor.

Ungaria nu este neutră, a mai punctat şefa statului, adăugând că "suntem de partea victimelor nevinovate şi a justiţiei" şi că Ungaria îşi îndeplineşte obligaţiile care decurg din calitatea de membru al Uniunii Europene şi NATO.

Ungaria nu va renunţa la suveranitatea sa şi susţine aderarea Ucrainei la comunitatea ţărilor europene. Ungaria este pregătită să facă sacrificii pentru pace şi nu îi împiedică nici pe aliaţii săi să facă sacrificii, dar nu va fi de acord cu decizii care cer ungurilor sacrificii mai mari decât durerea pe care ar provoca-o Rusiei, a explicat Novak.

Preşedinta s-a oferit să medieze în vederea reluării negocierilor de pace între Rusia şi Ucraina şi şi-a exprimat sprijinul pentru interesele comunităţii etnice maghiare din Ucraina.

Novak a promis că va depune eforturi pentru a se asigura că maghiarii sunt înţeleşi şi respectaţi, afirmând că este o dovadă a muncii depuse în ultimul deceniu faptul că maghiarii pot din nou "să trăiască cu capul sus" şi că pot vedea că lumea are grijă de interesele maghiarilor. Încrederea în sine, identitatea şi mândria naţională ale maghiarilor - care au lipsit mult timp - au revenit.

Să ne păstrăm şi să ne protejăm mândria naţională şi să ne asigurăm că mândria naţională nu se transformă în aroganţă naţională, dar nici în laşitate globalistă, a spus ea.

Novak a făcut apel la membrii noului parlament să respecte încrederea care le-a fost acordată şi să respecte cadrul constituţional al legislaţiei. Ea a precizat că parlamentarii vor alege luni premierul, care va numi în curând membrii noului guvern, şi a spus că, în calitate de cetăţean al Ungariei, se aşteaptă ca cei care se ocupă de puterea executivă să păstreze securitatea poporului maghiar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro