Presa cotrocenistă îi cere lui Băsescu să suspende democrația, ca să nu piardă Puterea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu2
basescu2

Într-un editorial apărut pe România Liberă, Cristian Câmpeanu își exprimă părerea cu privire la interesul național, la rezultatul alegerilor și la discursul lui Băsescu în care președintele a spus că va numi un premier în interesul național.

Dincolo de susținerea unei părți și criticarea celeilalte, editorialul conține următoarea frază: ”Dacă în urma alegerilor din decembrie va rezulta o majoritate şi un premier care vor prezenta un pericol clar şi iminent de a scoate ţara de pe direcţia Vest - adică împotriva interesului naţional - atunci Băsescu nu numai că poate, dar are chiar datoria de a se opune unui astfel de deznodământ, chiar dacă acest lucru ar însemna să se opună rezultatului unui proces democratic.

Fostul secretar general adjunct al guvernului, Dan Mihalache, scrie pe blogul său că ”că prin asemenea intervenții în spațiul public se construiește încet încet fundamentul ideologic pentru respingerea votului popular din 9 decembrie.”

”Aș fi tratat poate acest comentariu într-o manieră comică, a unui propagandist inabil care se exprimă mai gregar, dacă nu aș fi constatat însă că prin asemenea intervenții în spațiul public se construiește încet încet fundamentul ideologic pentru respingerea votului popular din 9 decembrie (...) Băsescu ne spune deja că nu va recunoaște rezultatul alegerilor și va numi un premier într-un „interes național” nedefinit, dar nu unul propus de voința politică a unei majorități clare în Parlament. Nebunia pare maximă. Iată cum oameni care ne explicau cum e cu democrația și statul de drept, astăzi argumentează că n-ar trebui ținut cont de niciun fel de vot popular. Repet, este de-a dreptul halucinant. Până și comuniștii respectau un minim de aparențe de legalitate și legitimitate. Nicolae Ceaușescu, în fața Tribunalului Militar Excepțional, repeta într-una că el „nu răspunde decât în fața Marii Adunări Naționale.” Noua ideologie băsistă, propagată de scribi mai mult sau mai puțin înzestrați intelectual, precum Cristian Câmpeanu, are tupeul să afirme că nu contează cine și cum votează, că Băsescu va schimba rezultatul alegerilor. Se construiește astăzi practic justificarea pentru un regim autoritar care ar trebui instalat după decembrie.”, scrie Dan Mihalache pe blog.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel