Preparate din pește pentru Florii 2021. Pește (somn) la cuptor pe pat de legume
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
De Florii are loc ultima dezlegare la pește din post. Prin urmare, pe masa de Florii preparatele din pește sunt la loc de cinste.

Pește (somn) la cuptor pe pat de legume

Se curăță peștele, se spală bine și se porționează după preferință. Se condimentează peștele cu sare, piper, cimbru uscat, se unge cu 1 lingură de ulei, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la rece zece-15 minute.

Se curăță, se spală legumele (ceapă, ardei iuți, ardei capia, roșii) și se taie rondele, iar verdețurile (pătrunjelul și cimbrul) se toacă mărunt.  

Se așează în tavă/ vasul de gătit stratul de ceapă tăiat rondele, peste care se presară cimbru uscat și se condimentează (cu sare și piper). Peste ceapă se adaugă rondelele de ardei capia și se condimentează cu sare, piper, cimbru. Peste ardei se așează bucățile de pește condimentate, peste care se toarnă restul de ulei și tot vinul și apoi se pun rondelele de ardei iute.

Peștele se acoperă cu rondele de roșii, se presară verdeață și opțional usturoiul tăiat mărunt.

Tava cu pește se introduce în cuptorul încins la 195-200 grd.C și se lasă cca. 40 minute (depinde de cuptor), sau până când peștele este bine făcut, notează gustos.ro. Peștele se servește cald, se montează în farfurie împreună cu legumele și se decorează farfuria cu verdeață și lămâie.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel