Prepară somon la cuptor pentru întreaga familie. Cea mai simplă rețetă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Prepară somon la cuptor pentru întreaga familie și bucurați-vă de o masă sănătoasă.

Ingrediente

o bucată de somon proaspăt
100 g tofu
10 roșii mici
200 g fasole verde păstăi
25 g margarină
sare
piper


ceapă verde
busuioc proaspăt

Mod de preparare

Somonul se verifică să nu aibă oase și apoi se taie în două pe grosime. Se pune fasolea, eventual tăiată în două. Se pune peștele într-un vas de cuptor uns bine cu margarină, cu roșiile pe lângă el. Se presară sare și piper și se pune margarină. Se lasă la cuptor timp de 30 de minute.

În ultimele cinci minute de stat la cuptor, se pune și tofu tăiată felii, deasupra, notează retetepractice.ro. După ce se scoate peștele de la cuptor, se servește cu ceapă verde tăiată rondele și busuioc.

Singurele date din postul Paștelui 2022 în care credincioșii pot consuma pește sau preparate din pește

Postul Paștelui reprezintă o perioadă de milostenie și purificare, atât din punct de vedere spiritual, cât și alimentar.

Dezlegare la peşte în Postul Mare:

25 martie - Buna vestire

17 aprilie - Intrarea Domnului în Ierusalim.

Astfel, în Postul Paștelui, va fi dezlegare la pește pe 25 martie, de Buna Vestire, dar și pe 17 aprilie, atunci când creștinii ortodocși prăznuiesc Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile, așa cum mai este cunoscută sărbătoarea în calendarul creștin ortodox.

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre cele mai importante reguli în post.

„Greșeli care trebuie evitate în post:

1. Mâncatul excesiv: principiul de bază al postului alimentar este să nu fii sătul, să mănânci cât să supraviețuiești; obiectivul nu este să te îndopi cu produsele permise (“de dulce”), ci să experimentezi senzația de foame.

2. Consumul de produse ultraprocesate, de proastă calitate: ca să fie benefic pentru sănătate, în post trebuie consumate alimente cât mai simplu preparate, cât mai puțin procesate. Evitați prăjelile, produsele de patiserie, tot ce este ambalat, bogat în soia și grăsimi vegetale; încercați să gătiți mâncăruri simple, din ingrediente proaspete (ciorbe, ghiveci de legume)

3. Excesul de dulciuri: postul religios nu interzice zahărul, deși este principalul vinovat pentru creșterea stresului oxidativ din organism. Există o mulțime de dulciuri de post care nu hrănesc celulele, ci mai degrabă le “ruginesc”.

4. Excesul de sare și de grăsime prezent în alimentele procesate, care solicită metabolismul și mecanismele de detoxifiere. Atenție, în postul religios strict se limitează inclusiv consumul de grăsime, zilele cu dezlegare la ulei și vin sunt la fel de rare ca și zilele cu dezlegare la pește.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel