Preotul Paul Iulius Negoiță: E inutil să mimezi. Pe cine păcălești?! Cât de penibil poți fi atunci când faci ceva de ochii lumii...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Negoiță
Negoiță
Prof. dr. Paul Iulius Negoiță ne-a răspuns la întrebarea „Ce înseamnă să fim creștini adevărați?”

Ce înseamnă să fim creștini adevărați? Fiecare om are propria lui definiție: unii consideră că este suficient să țină post, alții să se roage acasă, fără să meargă la biserică deloc, alții spun celebra replică: „Cred în Dumnezeu, dar nu suport preoții”, alții consideră că este suficient să facă bine. Dar care este răspunsul la această întrebare venită de la un preot? Aflăm de la prof. dr. Paul Iulius Negoiță.



„Ce înseamnă să fim creștini adevărați? Creștinismul este un model de urmat și o țintă. Sfinții sunt dovada că drumul propus de Iisus Hristos nu este utopie, că e realizabil.


Nu știu cum este să fii un creștin adevărat, pentru că toți suntem călători pe calea aceasta. Suntem creștini prin botez, dar până la a fi creștini adevărați e drum lung... Cine are conștiința că a ajuns la țintă? Nici sfinții nu au avut-o. Au luptat până la capăt să nu cadă pradă....

Fără îndoială, a fi creștin înseamnă a trăi după învățătura lui Hristos. Sigur, a trăi nu înseamnă a nu greși. Toți greșim și a greși este omenște. Însă, a insista în greșeală...

A fi creștin înseamnă a fi sincer. Este inutil să mimezi. Pe cine păcălești?! Cât de penibil poți fi atunci când faci ceva de ochii lumii, atâta vreme cât părerea lumii nu reprezintă nimic în fața lui Dumnezeu. Însă părerea lui Dumnezeu contează! E totul și nu-l poți păcăli pentru că relația cu Dumnezeu trece de aparențele pe care le putem afișa în fața lumii”, ne-a spus preotul.

VEZI ȘI: Scandalurile anului cu preoți foarte cunoscuți. Paul Iulius Negoiță: Nimeni nu este de neclintit. Iertați-ne când greșim!

Anul 2022 a fost măcinat de scandaluri în care au fost implicați preoți foarte cunoscuți.

Anul care tocmai a trecut a fost marcat de atacuri la adresa preoților, poate mai mult decât în alți ani. Știți deja scandalurile cu preoții Visarion Alexa sau Calistrat. Despre acest subiect am vorbit cu prof.dr. Paul Iulius Negoiță, preot la Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Buzău.

A greși este omenește, indiferent cine suntem, indiferent ce meserie avem, dar când un preot greșește, oamenilor li se pare subiect senzațional, ca și când preoții sunt sfinți.

Oamenii sunt într-o mare eroare cu mersul la biserică, în sensul în care mulți merg acolo pentru preot, nu pentru Dumnezeu. Aleg o biserică doar pentru preotul care slujește acolo, pentru omul spectacol care spune predicile într-un mare stil, de Hollywood. 


„Da, nimeni nu este de neclintit. Greșim și noi, uneori grav. Nu aș merge pe ideea că cineva are ceva cu Biserica și nici pe alegerea momentelor în care sunt date drumul la scandaluri astfel încât să fie mascate alte subiecte. Pur și simplu greșim și greșeala se transformă în subiect senzațional. Sunt însă convins că, dincolo de scandal, fiecare știe că Biserica este mult mai mult decât talentul sau păcatul unui preot. Biserica suntem noi, toți! Iertați-ne când greșim!”, a spus prof.dr. Paul Iulius Negoiță pentru DC News.

CITEȘTE ȘI: Paradoxul unui oraș din România. Prof. dr. Paul Iulius Negoiță: În fiecare an, cel puțin două clase de Hasdeu intră la Medicină, iar Spitalul Județean nu are medici - https://www.dcnews.ro/paradoxul-unui-oras-din-romania-prof-dr-paul-iulius-negoita-in-fiecare-an-cel-putin-doua-clase-de-hasdeu-intra-la-medicina-iar-spitalul-judetean-nu-are-medici_900993.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel