Data publicării:

Preotul Negoiță: De ce sunt atâtea case de vânzare în Buzău în ultima vreme

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
arhivă personală
arhivă personală
În Buzău, ca tânăr, nu prea ai ce să faci decât dacă găsești un job la stat.

Foarte puțini tineri aleg să rămână în Buzău pentru că nu au unde lucra în mediul privat. Majoritatea celor rămân în oraș lucrează la stat, iar unii se fac membri de partid pentru a prinde un loc călduț pe undeva în administrația publică. Dacă fac treabă bună la partid, se mai întâmplă să fie răsplătiți și cu funcții.

Dar astăzi vorbim despre cei care pleacă din Buzău. Preotul Paul Iulius Negoiță a văzut că există din ce în ce mai multe anunțuri de vânzare a locuințelor. 

„Buzăul este în cădere demografică. Deși oficial sunt 103.000 de oameni, (...) în realitate am fi undeva în jur de 80.000. Buzăul continuă să cadă pentru că a căzut economic. În timp ce Iașul se apropie de 1 milion de locuitori sau Brașovul de 500.000, orașul Buzău moare zilnic. E clar că politicile locale sunt defectuoase.

Efectele sunt grave și se simt. Școlile au tot mai puțini elevi, iar tinerii sunt tot mai hotărâți să plece din Buzău.

Numărul mare al caselor scoase la vânzare e un semn rău. Aproape că nu există stradă pe care să nu vezi două sau trei imobile cu anunțul De vânzare. 

Sunt și destule case goale, ceea ce te duce involuntar cu gândul la faptul că lucrurile merg prost. Dacă ar fi mers bine economia locală totul s-ar fi vândut rapid, ca la Cluj.

Este inexplicabil cum un oraș cu un potențial imens, cu o poziție geografică de invidiat, reședință a unui județ bogat, se depopulează pe zi ce trece, tinerii, câți mai sunt, fiind mai dornici să locuiască lângă Buzău, decât în Buzău”, a scris preotul Paul Iulius Negoiță pe site-ul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel