Data actualizării:
Data publicării:

Preotul Constantin Necula: Nu vrem să recunoaştem, dar ne-a luat pe toţi această afecțiune!

Autor: Darius Muresan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Toată societatea este într-o derivă psihiatrică, a zis preotul Constantin Necula, decanul Facultăţii de Teologie din Sibiu, la Conferinţa Naţională de Sănătate Mintală a Copilului şi Adolescentului.

Psihiatri şi psihologi iau parte în aceste zile la cea de a XIX-a ediţie a conferinţei, care are tema "Prevenţie şi intervenţie timpurie în sănătatea mintală a tinerilor.

"Staţi liniştiţi! Toată societatea este într-o derivă psihiatrică! Nu vrem să recunoaştem, dar ne-a luat pe toţi. Câtă vreme staţi unul lângă altul este semn că puteţi vindeca ceva", le-a zis participanţilor preotul Constantin Necula.

Preşedinte al Asociaţiei Crucea Albastră, un centru de tratare a dependenţei, preotul Constantin Necula i-a sfătuit pe psihiatri şi psihologi să nu renunţe la a trata pacienţii copii cu mare grijă.

"Nu lăsaţi garda jos! Aici nu e vorba de ceea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră. (...) Fie doar ca între noi, în faţa unui copil într-o criză complexă, (...) un sac de bani nu face când simţi că nu mai poţi să faci nimic. Acolo e locul lui Dumnezeu. (...) Vreau să vă spun că merg pe mâna echipei psihiatre pediatrice. (...) N-avem pediatrie pentru adolescenţi, dar pentru asta avem preoţi. Eu tot râd, că e mai bine să plângă la noi decât să râdă la dumneavoastră", a spus preotul Necula.

Profesionişti din domeniul sănătăţii participă la conferinţa care are ca scop să promoveze sănătatea mintală a copiilor şi adolescenţilor, pentru ca să fie asigurat dreptul copiilor la o dezvoltare armonioasă şi să disemineze cele mai recente informaţii ştiinţifice şi experimentale în acest domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel