Preotul Francisc Doboș, ironii ​după controversa gen vs. sex în buletin: Am devenit supi. Capisci?!
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Preotul catolic Francisc Doboș a reacționat după ce au fost lansate noile buletine în România. Proiectul pilot a stârnit controverse după ce mențiunea ”sex” a fost înlocuită cu ”gen”. 

Preotul catolic Francisc Doboș ironizează controversa legată de gen vs. sex în cartea de identitate electronică: „O țineam sus și tare că sunt Papesa Francisc. Oamenii râdeau de mine, evident”, scrie Mediafax. 

„O țineam sus și tare că sunt Papesa Francisc. Oamenii râdeau de mine, evident. Dar eu am devenit supi și strigam peste tot că sunt discriminată, gen. Mă înțelegi?! Când biologia m-a trezit să merg la baie am descoperit că eram doar Papa Francisc. Iar când m-am trezit din vis am văzut că eram doar popa Francisc. Doamne, tu mi-ai dat sexul iar eu căutam genul. Mulțam că mă trezești mereu la cine sunt cu adevărat :))) Capisci?!”, a scris preotul catolic pe Facebook.

Postarea s-a viralizat rapid

Postarea a strâns într-o singură oră peste 1.200 de aprecieri.

Mesajul vine în contextul controversei gen vs. sex din cartea de identitate electronică.

MAI a făcut miercuri precizări despre cartea de identitate electronică, iar directorul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, Cătălin-Aurel Giulescu, afirma că „orice opţiune este posibilă”.

Proiect pilot, lansat la Cluj-Napoca

Cartea de identitate electronică a fost lansată, luni, la Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect pilot. Documentul asigură garanţii suplimentare de securitate şi un acces facil la servicii esenţiale, fiind promisă şi reducerea birocraţiei.

Dar un aspect controversat, tot mai discutat săptămâna aceasta, este înlocuirea rubricii „sex” cu „gen” pe noua carte de identitate.

Întrebat dacă este posibilă revenirea la termenul „sex”, Cătălin-Aurel Giulescu a răspuns: „Orice opţiune este posibilă, vom analiza cu foarte mare atenţie şi vom trage nişte concluzii, este foarte posibil ca menţiunea respectivă să fie sex. Nu este niciun fel de problemă în acest sens. Regulamentul UE aminteşte în preambul la punctul 24 de sex, la punctul 27 de gen. Totodată, în partea dispozitivă o să vedeţi că utilizează expresia gen”.

Citește și: Noi buletine electronice. E oficial: Vom avea termenul „sex” și va lipsi tricolorul

Chestorul de poliție Cătălin-Aurel Giulescu a făcut noi anunțuri privind cărțile de identitate electronice.

„În ceea ce privește cartea electronică de identitate, de la momentul respectiv, în transparență decizională, s-a precizat explicit în anexă că acest document, pentru proiectul pilot, va conține mențiunea ”gen”. Dar tot proiectul stabilește că sunt doar două opțiuni: feminin și masculin. Nu există niciun fel de altă intervenție”, a transmis directorul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, chestorul Giulescu. Ulterior, acesta a anunțat că este posibil ca formularea finală să fie „sex”, nu „gen”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel