Urmărește emisiunea live
Preotul Constantin Necula a fost numit în Comitetul pentru Situații de Urgență Sibiu
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Facebook Constantin Necula
Foto: Facebook Constantin Necula
Preotul Constantin Necula a fost numit în Comitetul pentru Situații de Urgență Sibiu. El va avea rol de consultant.

Noul consultant din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu este preotul Constantin Necula. Numirea a fost făcută astăzi, 27 octombrie, prin ordin de prefect.

"Prin Ordinul Prefectului 540/ 27. 10. 2021  a fost numit în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în calitate de consultant, PC. Pr. Conf.Univ.Dr.Habil. Constantin Valer Necula, cadru universitar al Universității Lucian Blaga din Sibiu și Consilier al IPS. Dr. Laurențiu Streza, Mitropolitului Ardealului și Arhiepiscopul Sibiului.

Dl. Prefect Mircea Dorin Crețu apreciază Înalta Binecuvântare acordată acestei colaborări și speră ca ea să aducă un plus de încredere și eficientizare a colaborării interinstituționale la nivelul Județului Sibiu.", arată o informare de presă publicată pe site-ul Instituției Prefectului - județul Sibiu.

Ce spunea preotul Necula despre noul coronavirus

În februarie 2020, preotul Constantin Necula le recomanda enoriaşilor să se informeze corect, din surse sigure, despre noul coronavirus. 

'Coronavirusul ne-a dovedit, a câta oară, cât de fragili suntem. Cât de răniţi suntem în curajul nostru. Am auzit în ultimii ani tot mai mult că nu mai semănăm cu bunicii noştri, că medicina a evoluat, că omul modern a evoluat ... Aşa este. Până la punctul în care ne intersectăm cu boala. De data aceasta, o explozie de coronavirus dintr-o piaţă din Wuhang. Sau nu. Nici nu ştim încă de unde. Pentru mine nu este decât încă o provocare la adresa cercetătorilor din domeniul bio-medicinei. Şi una la morala socială şi acordul fiecăruia dintre noi la regulile de igienă minimală. Mai în glumă, mai în serios: s-au golit toate rafturile de conserve, nu şi cele cu săpunuri şi materiale igienizante. Şi am mai învăţat ceva din criza aceasta de sănătate, inclusiv publică - suntem mai puţin inteligenţi în situaţii de genul acesta decât bunicii noştri', declara atunci pentru Agerpres, preotul Constantin Necula.

Potrivit părintelui Necula, oamenii sunt 'într-o criză a ecologiei sufletului'. 'Pentru a reduce oarecum virusarea cred, personal, că ar trebui să închidem unele canale de informaţie. Inclusiv Facebook-ul, care aproape că a făcut explozie de informaţii inflamate, un soi de ganglioni limfatici ai ciudatei stări de metastază a comunicării umane. Ţine de noi reducerea dezastrului legat de coronavirus? Ţine de curajul medicilor şi inteligenţa cercetătorilor? Ţine de noi ca oameni şi comunităţi.' mai spunea Necula.

(Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel