Preotul Calistrat Chifan, primele declarații, după ce a fost acuzat că a bătut două femei în curtea bisericii. "Bătaia e ruptă din rai"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Preotul Calistrat Chifan, primele declarații, după ce a fost acuzat că a bătut două femei în curtea bisericii. "Bătaia e ruptă din rai" / Foto: Facebook Calistrat.ro
Preotul Calistrat Chifan, primele declarații, după ce a fost acuzat că a bătut două femei în curtea bisericii. "Bătaia e ruptă din rai" / Foto: Facebook Calistrat.ro
Preotul Calistrat Chifan a făcut primele declarații după ce a fost acuzat că a bătut două femei în curtea bisericii.

Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a făcut primele declarații după ce a fost acuzat că a bătut două femei în curtea bisericii. Părintele Calistrat a explicat pe Facebook că victimele ar fi jignit mai întâi o enoriașă și el a reacționat dur când una dintre ele a început să filmeze în curtea mănăstirii cu telefonul mobil, lucru care ar fi interzis.

"Aseară au scos o avocată din biserică de la Maslu, şi i-au spus "Cârpo, o să ştergem cu tine pe jos! Iar ai venit?". Eu citeam moliftele sfântului Vasile şi era clar că erau pregătite de isterie. Şi eu le-am explicat cele 4 puncte conform legii pe care ele le încălcau. Că nu au voie să filmeze, să se ia de lume, să jignească persoane. Si mi-au zis: "Ştii tu, gunoiule, legea?". Și au început să mă filmeze și am luat o pe una şi am împins-o. Au ieşit afară şi mi-au spus că mă blesteamă. Eu m-am dus în continuare la spovedit şi între timp a venit agentul de poliţie, chemat tot de ele", a spus preotul Calistrat Chifan.

Preotul Calistrat Chifan: Bătaia este ruptă din rai

Ulterior preotul a oferit explicații suplimentare și în fața jurnaliștilor.

"Au încercat să mă intimideze, că mi-au zis că eu sunt un gunoi, nu știu legea, așa îmi spuneau. Și le-am zis, orice gunoi ar fi, atât timp cât vezi aici nu se filmează, nu filmezi. Și cealaltă mi-a pus piedică, soră-sa, ca să nu pot eu păși și atunci m-am ridicat și i-am dat peste umăr, i-am luat telefonul și l-am izbit jos", a spus acesta pentru Pro TV.

Întrebat dacă are vreun regret după aceste incident, Chifan Calistrat a spus: "Nu, niciun regret".

"Credeţi că ați avut un comportament demn de un părinte?", l-a mai întrebat reporterița.

"Da, bătaia e ruptă din rai", a spus preotul Calistrat Chifan.

Vasile Bănescu, primul mesaj în cazul părintelui Calistrat: Gestul său, dacă se va dovedi real, e absolut scandalos

"Gestul său, dacă se va dovedi real, este absolut scandalos", a spus purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

În imaginile realizate de un martor, apar mai multe persoane în curtea Mănăstirii Vlădiceni, la finalul unei slujbe, într-un scandal generalizat.

Potrivit unui comunicat al polițiștilor, la data de 9 noiembrie, polițiștii Secției nr.5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie despre faptul că atât ea, cât și sora ei au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurile legale, se precizează în comunicat.

„Gestul său, dacă se va dovedi real, este absolut scandalos și compromițător. Total descalificant pentru oricine, cu atât mai mult pentru un monah și cleric. Impardonabil!”, a declarat, pentru Gândul, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu. Vezi mai mult AICI.

Ce spun oficialii Arhiepiscopiei Iașilor

Pr. Constantin Sturzu (purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor): "Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel