Premiul Nobel pentru pace, câștigat de ICAN
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
premiul-nobel-pace
premiul-nobel-pace
Premiul Nobel pentru Pace a fost atribuit vineri campaniei internaționale pentru abolirea armelor nucleare (ICAN), informează agențiile de presă internaționale.

Premiul Nobel pentru Pace, în valoare de nouă milioane de coroane suedeze (1,10 milioane de dolari), va fi înmânat într-o ceremonie care va avea loc la Oslo la 10 decembrie.

Campania Internațională pentru Abolirea Armelor Nucleare (ICAN) este o coaliție de organizații civice care acționează pentru promovarea aderării și implementării depline a Tratatului de interzicere a armelor nucleare.

ICAN a ajutat la apariția acestui tratat.

Având sediul la Geneva, ICAN a fost lansată în 2007, la Melbourne, și în prezent numără 468 de organizații partenere din 101 țări.

Organizația a primit Premiul Nobel pentru Pace "pentru activitatea sa în a atrage atenția asupra consecințelor umanitare catastrofale ale oricărei utilizări a armelor nucleare și pentru eforturile sale inovatoare în obținerea interzicerii printr-un tratat a unor astfel de arme".

"Este o mare onoare să primim Premiul Nobel pentru Pace 2017 ca recunoaștere a rolului nostru în obținerea Tratatului de interzicere a armelor nucleare. Acest acord istoric, adoptat la 7 iulie cu susținerea a 122 de state, oferă o alternativă puternică și extrem de necesară la o lume în care amenințările cu distrugerile în masă sunt lăsate să prevaleze și, într-adevăr, ele escaladează", a reacționat ICAN pe pagina sa de Facebook, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel