Premiul Nobel pentru Bob Dylan naște controverse: Sunt și români care îl pot câștiga
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Tempest, noul album Bob Dylan, va fi lansat în septembrie
Tempest, noul album Bob Dylan, va fi lansat în septembrie
Acordarea premiului Nobel pentru literatură lui Bob Dylan a provocat numeroase controverse. Fostul ministru al Culturii, deputatul Ionuț Vulpescu a declarat pentru DCNews Live că deciziile membrilor Comitetului Nobel pentru Literatura sunt mereu controversate. În opinia lui Vulpescu există și scriitori români care ar putea câștiga marele premiu. 

E o formă de presiune a generației hippie, cumva. Poezia are un mesaj planetar. De multe ori deciziile Comitetului Nobel pentru Literatură au stârnit discuții. Sunt cel puțin două nume de scriitori mari în viață care ar merita indiscutabil să câștige Premiul Nobel. Sunt și scriitori români care pot să câștige Premiul Nobel. E o întreagă discuție pe care literatura română o are cu premiul Nobel. Juriul a decis aparent ciudat, au fost mulți laureați controversați," a declarat Ionuț Vulpescu pentru DCNews. 

Fostul ministru al Culturii a vorbit și despre tipologia scriitorului care câștigă premiul Nobel. 

E și o anumită grilă pe care o au în vedere. Un anumit tip de scriitori câștigă premiul Nobel. Relația cu istoria e o altă poveste care trebuie să fie în spatele laureatului. Unul din criterii pentru câștigarea Premiului Nobel este să fie tradus în cât mai multe limbi," a completat Vulpescu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel