Premierul va prezenta un PLAN pentru a-i face pe oameni să SLĂBEASCĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un studiu alarmant stârnește îngrijorare în rândul autorităților. 

Premierul Boris Johnson se pregăteşte să anunţe luni un important plan de luptă împotriva supraponderabilităţii în Regatul Unit, în urma unui studiu care a indicat obezitatea ca factor agravant al efectelor noului coronavirus, potrivit AFP, scrie Agerpres. 

"COVID-19 ne-a amintit riscurile imediate şi pe termen lung ale supraponderabilităţii", a declarat duminică un purtător de cuvânt al guvernului. "Vom cere cetăţenilor să profite de acest moment pentru a-şi analiza modul de viaţă şi a lua măsuri simple pentru a pierde din greutate, pentru a trăi mai sănătos şi a reduce presiunea asupra Serviciului de sănătate public britanic (NHS)", a spus el.

”O sănătate mai bună” 



Datorită unei finanţări care ar putea atinge 10 milioane de lire (11 milioane de euro), potrivit publicaţiei The Guardian, planul "Pentru o sănătate mai bună" urmăreşte să ajute 35 milioane de persoane, adică mai mult din jumătate din populaţia britanică să piardă din greutate şi să trăiască mai sănătos.

Printre măsurile aşteptate figurează - potrivit presei - interzicerea totală a publicităţii online pentru junk food şi înainte de 21:00 la televiziune, obligaţia pentru restaurante şi lanţuri fast-food de a face public numărul de calorii al felurilor de mâncare în meniuri şi necesitatea pentru magazine de a le indica pe sticlele cu băuturi alcoolice.

În afară de extinderea filialelor NHS consacrate pierderii de greutate, Boris Johnson ar urma să anunţe proiecte pilot pentru a favoriza mersul pe jos şi bicicleta în cartierele în care sănătatea este deficitară. Medicii generalişti vor putea să "prescrie şedinţe de mers pe bicicletă", care vor fi facilitate de aportul de material şi de crearea unor piste pentru ciclişti separate.

Studiu îngrijorător 



Acest plan intervine după ce un studiu al autorităţilor sanitare engleze (PHE) a indicat sâmbătă că persoanele obeze prezintă 40% riscuri suplimentare de a muri din cauza noului coronavirus.

El marchează o cotitură de 180 de grade pentru premier, care se declarase anterior împotriva "taxelor pe păcatele noastre" şi a unei abordări "paternaliste" din partea statului. Boris Johnson însuşi a fost însuşi spitalizat în primăvară pentru îngrijiri intensive după ce contractase COVID-19, imputând în mai multe rânduri severitatea simpotemelor sale între altele şi kilogramelor sale în plus.

În Regatul Unit, aproape două treimi (63%) dintre adulţi au o greutate peste cea considerată ca sănătoasă, cu 36% supraponderali şi 28% obezi, potrivit datelor guvernamentale. Un copil din trei între 10 şi 11 ani este de altfel este supraponderal sau obez. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel