Premierul Rishi Sunak, gafă monumentală: L-a întrebat pe un om al străzii dacă "lucrează în afaceri". Răspunsul l-a lăsat fără cuvinte
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Premierul Rishi Sunak este aspru criticat în Marea Britanie după ce a întrebat un om al străzii dacă lucrează în afaceri. Răspunsul omului fără adăpost i-a tăiat însă elanul lui Sunak. 

Rishi Sunak, premierul Marii Britanii, este ținta atacurilor în Marea Britanie după ce a comis o gafă de proporții. Acesta participa la o acțiune caritabilă, iar la un moment dat a intrat în dialog cu un om al străzii care l-a întrebat când va rezolva problema economică. Momentul este cu atât mai ciudat cu cât Sunak știa că se află într-un loc unde sunt doar oameni sărmani. 

Sunak l-a întrebat pe omul fără adăpost dacă "lucrează în afaceri" şi dacă vrea să intre în industria financiară. 

Noul premier al Marii Britanii este fost bancher la Goldman Sachs şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie. Acesta s-a deplasat la un cămin pentru persoanele fără adăpost din Londra, iar la un moment dat a început să vorbească cu un bărbat care s-a prezentat ca fiind Dean. 

"Lucraţi în afaceri?", îl întreabă premierul pe bărbat la un moment dat în timpul conversaţiei, în timp ce îi întinde o farfurie cu cârnaţi, pâine prăjită şi ouă.

"Nu, sunt un om al străzii. De fapt, sunt o persoană fără adăpost, răspunde bărbatul.

Rishi Sunak și omul fără adăpost. Partidul Laburist, critici dure la adresa premierului


Opoziția a reacționat imediat în Marea Britanie. Cea mai activă a fost  Angela Rayner, vicepreședinte al Partidului Laburist. Aceasta a postat pe Twitter clipul care la scurt timp a devenit viral. Aceasta a calificat întrebarea lui Sunak drept "îngrozitoare", iar un alt deputat laburist, Bill Esterson, l-a numit pe Sunak drept "deconectat".

Ascensiunea sa în funcţia de premier al Marii Britanii, în octombrie, l-a făcut pe Sunak cel mai bogat locatar care a fost vreodată în reședința destinată premierului, în Downing Street 10, într-un moment în care ţara se luptă cu o criză a costului vieţii.

Premierul a dat săptămâna aceasta telefoane surpriză diplomaţilor şi militarilor britanici din întreaga lume pentru a le transmite urări de Crăciun, a anunţat vineri biroul său.

Sunak a vrut să fie ironic? 



Dialogul său ciudat cu bărbatul fără adăpost a început atunci când acesta l-a întrebat pe Sunak dacă "rezolvă problema economiei".

Când omul fără adăpost spune că este interesat de afaceri şi finanţe, Sunak îi răspunde că şi el a lucrat în domeniul financiar, apoi întreabă: "Este ceva ce ţi-ar plăcea să faci?

"Da, nu m-ar deranja", spune Dean. Dar, nu ştiu, aş vrea să trec mai întâi de Crăciun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel