Premierul Ponta: CCR, neprietenoasă cu noul guvern
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
victor-ponta7
victor-ponta7

Curtea Constituțională este ”neprietenoasă cu noul guvern”, deoarece, ”după ce a judecat de trei ori într-un fel o OUG a Guvernului Boc, a patra oară îşi schimbă părerea, fiind vorba de o ordonanţă a USL”, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria, precizând că speră ”să fie doar un accident de parcurs şi nu o politică a celor de la Curte”.

Potrivit premierului Victor Ponta, CCR dă dovadă de inconsecvență, atunci când trebuie să se pronunțe pe două Ordonanțe identice ”ca și conținut”, diferențiate doar de guvernul care le-a adoptat.

„Ordonanţa pe care am adoptat-o în prima şedinţă de guvern este, ca şi conţinut, identică cu OUG 223 din 30 decembrie 2008, care sigur, prevedea recuperarea unor sume de bani de la alte unităţi administrativ-teritoriale decât cele conduse de PDL. Respectiva ordonanţă a domnului Boc a fost atacată de trei ori în faţa Curţii Constituţionale. În toate cele trei decizii CCR a dat dovadă de o consecvenţă lăudabilă şi a respins dovezile de neconstituţionalitate”, a explicat premierul Ponta, citează NewsIn.

”În cazul Guvernului Ponta, Curtea nu mai e la fel de consecventă şi ne spune că textul e constituţional, dar că nu mai putem să luăm înapoi toţi banii necheltuiţi ci doar anumiţi bani. Dacă ar fi fost vorba de Guverul Boc probabil că rămânea consecventă”, a adăugat şeful Executivului, potrivit căruia Curtea Constituţională este „neprietenoasă cu noul guvern”.

Premierul Ponta speră ca decizia Curții, referitoare la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.15/2012, privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul asigurărilor sociale de sănătate şi al finanţelor publice, să fie doar un accident pe parcurs.

„Sper ca acest prim incident în care Curtea Constiuţională, după ce a judecat de trei ori într-un fel o OUG a Guvernului Boc, a patra oară îşi schimbă părerea, fiind vorba de o ordonanţă a USL, sper să fie doar un accident de parcurs şi nu o politică a celor de la Curte”, a concluzionat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel