Premierul Ponta anunță un raport exploziv în afacerea Nana
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Traian Băsescu - Ioana Băsescu
Traian Băsescu - Ioana Băsescu
Corpul de Control al Guvernului a terminat cercetările în cazul retrocedărilor din județul Călărași, iar concluziile prezintă o serie de ilegalități, a declarat premierul Victor Ponta, luni seară, la Antena 3. El a afirmat că a citit o sinteză a raportului care va fi trimis marți comisiei parlamentare speciale (așa-numita comisie ' Nana '), în care se arată că a fost făcut un lung șir de retrocedări ilegale de care, în final, a beneficiat Traian Băsescu.

"Ceea ce a găsit Corpul de Control acolo este îngrozitor din punct de vedere legal. Aproape 80% din terenuri sunt returnate ilegal. Veți vedea cu acte oficiale că tot ceea ce este la Nana, cum acele ternuri s-au returnat ilegal către falși proprietari, au ajuns la o firmă italiană...un lung șir de retrocedări ilegale de care, în final, a beneficiat Traian Băsescu", a declarat Ponta.

"Raportul Corpului de control va fi trimis marți la Comisia parlamentară și va fi dat publicității", a adăugat el.

Citește și: Cine este omul cheie în afacerea "Nana"

La sfârșitul anului trecut, a fost creată o comisie parlamentară care cercetează modul în care familia Băsescu, prin titulara Ioana Băsescu, a cumpărat 290 de ha teren extravilan în comuna Nana, din județul Călărași. 

PDL a refuzat să desemneze oameni în cadrul Comisiei 'Nana', al cărei statut este acum incert după ruperea USL și fricțiunile dintre liberali și social-democrați.

Citește și: Comisia Nana. Misterul comasării terenului Ioanei Băsescu, dezlegat

La 15 noiembrie, Ioana Băsescu a făcut public contractul semnat cu C.E.C Bank, prin care a împrumutat 4,6 milioane de lei în vederea investirii lor într-un teren extravilan arabil din comuna Nana, județul Călărași, cu o suprafață de 290 ha. Fiica cea mare a șefului statului va plăti o rată fixă lunară de 30.266,51 lei, iar cuantumul sumei pe care o are de returnat este de 10.896.378,24 lei, dublu decât a împrumutat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel