Data actualizării:
Data publicării:

Hamas a difuzat o nouă înregistrare video/ ”Trebuia să ne eliberați pe toți”. Netanyahu acuză o propagandă crudă

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Al doilea mesaj despre ostatici, emis de gruparea Hamas, este considerat o ”propagandă crudă”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a condamnat drept ”propagandă psihologică crudă” o înregistrare video difuzată luni de Hamas, în care apar trei dintre ostaticii capturați de mișcarea islamistă la 7 octombrie, relatează Reuters.

Înregistrarea video prezintă trei femei, identificate ca fiind Yelena Trupanob, Danielle Aloni și Rimon Kirsht, așezate una lângă alta, lipite de un perete gol, iar Aloni îi adresează un mesaj furios premierului.

Acuzându-l pe Netanyahu că nu a reușit să protejeze cetățenii israelieni în timpul atacului mortal al Hamas și că nu a reușit să-i aducă înapoi acasă, Aloni a cerut un acord pentru a asigura eliberarea lor în schimbul prizonierilor palestinieni.

”Trebuia să ne eliberați pe toți. V-ați angajat să ne eliberați pe toți. Dar, în schimb, noi purtăm eșecul vostru politic, de securitate, militar, diplomatic”, a spus Aloni.

Într-o declarație, Netanyahu a repetat promisiunea de a depune toate eforturile pentru a-i aduce pe ostatici acasă.

”Răpitiți de Hamas, care comite crime de război, vă îmbrățișez. Inimile noastre sunt cu voi și cu ceilalți captivi. Facem totul pentru a-i aduce acasă pe toți captivii și pe cei dispăruți”, a declarat premierul Netanyahu.

Al doilea mesaj despre ostatici emis de Hamas

Acest mesaj video este al doilea mesaj despre ostatici emis de gruparea Hamas, după un video anterior cu o femeie cu dublă cetățenie, franceză și israeliană, Mia Schem (21 de ani), care a fost difuzat în 17 octombrie.

Potrivit autorităților israeliene, cel puțin 239 de ostatici, atât israelieni cât și străini, au fost luați prizonieri de către atacatorii Hamas în timpul atacului, care a ucis cel puțin 1.400 de persoane.

Prezența ostaticilor în Gaza a complicat operațiunea terestră din enclavă începută de forțele israeliene săptămâna trecută, după o campanie intensă de lovituri aeriene care, potrivit autorităților palestiniene, a ucis peste 8.000 de persoane.

Patru ostatici au fost eliberați până în prezent, dar eforturile de a asigura eliberarea altor ostatici prin intermediul unor canale secundare coordonate de Qatar par să fi fost suspendate după începerea operațiunii terestre, mai precizează sursa menționată.

Citește și: Ajutoare de sute de milioane pentru Gaza, folosite de Hamas pentru înarmare. Erwin Șimșensohn: Tot ce a însemnat țevi pentru apă, pentru centrale termice, tot a preluat Hamas

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel