Premierul Moldovei, Pavel Filip îl contrazice pe Dodon
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Acordul de asociere la UE înseamnă modernizarea Republicii Moldova și ridicarea nivelului de trai al cetățenilor ei la standardele existente în țările membre ale Uniunii Europene, a declarat miercuri seara premierul moldovean Pavel Filip în prima ședință din acest an a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană.

În această reuniune, care a fost prezidată de premier, a fost examinat raportul privind realizarea Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de asociere a Republicii Moldova la UE în anii 2014-2016.

Conform datelor prezentate de ministrul de externe, Andrei Galbur, acțiunile planificate pentru perioada menționată au fost realizate în proporție de peste 70%, iar rata de armonizare a legislației naționale la acquis-ul comunitar prevăzut de acord este în creștere. Totodată, în 2016 au fost eliminate mai multe restanțe, inclusiv datorită realizării cu succes a "foii de parcurs" convenită cu autoritățile de la Bruxelles, subliniază comunicatul.

"În 2016 am reușit să recuperăm mai multe restanțe, iar la sfârșitul anului a fost aprobat și Planul național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană în perioada 2017-2019, proiect ce definește prioritățile de activitate pentru anii următori', a menționat la rândul său Pavel Filip.

Cu această ocazie, șeful guvernului de la Chișinău a accentuat necesitatea elaborării unui plan de comunicare separat privind beneficiile Acordul de asociere a Republicii Moldova la UE, astfel ca și cetățeanul de rând să cunoască mai bine despre ce înseamnă și ce oferă acest acord, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel