Premierul Marii Britanii, o nouă vizită în SUA: Sunt cel mai apropiat aliat al nostru
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak. Sursa: Agerpres
Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak. Sursa: Agerpres
Premierul Sunak Rishi Sunak se va întâlni Preşedintele Joe Biden, joi.

Săptămâna viitoare, Prim-ministrul Rishi Sunak va face o vizită la Washington pentru a construi relații 'strânse şi sincere' cu președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a precizat Downing Street, sâmbătă, transmite AFP.

'Niciun prim-ministru britanic nu a avut un contact atât de susţinut cu preşedintele Statelor Unite în ultimii ani', a spus Downing Street într-un comunicat de presă.

'Statele Unite sunt cel mai apropiat aliat al nostru', a spus Sunak. 'Suntem unul pentru celălalt partenerul de primă opţiune în toate domeniile, de la menţinerea în siguranţă a cetăţenilor noştri până la dezvoltarea economiilor noastre'. 'De aceea este atât de important ca un prim-ministru britanic să construiască o relaţie strânsă şi sinceră cu preşedintele SUA'.

Joi, la Business Roundtable va avea loc o întrunire unde Premierul Marii Britanii le va vorbi liderilor de afaceri americani de top.

'Această vizită va fi o oportunitate de a consolida relaţiile comerciale dintre Regatul Unit şi SUA, precum şi de a continua leadershipul Marii Britanii şi al SUA în probleme globale, cum ar fi sprijinul pentru Ucraina', se arată în comunicatul pe care Downing Street l-a oferit publicităţii.

Totodată premierul britanic urmează să participe la o serie de evenimente 'pentru a sărbători forţa relaţiei dintre Regatul Unit şi SUA'.

Unul dintre evenimente va fi meciul de baseball al Washington Nationals va avea ca tema prietenia dintre cele două state. Meciul va include un zbor militar, parade ceremoniale şi interpretarea imnurilor naţionale ale celor două ţări.

Rishi Sunak, care a devenit premier în octombrie 2022, a mai fost în SUA în luna martie pentru a participa la un summit al alianţei AUKUS cu SUA, Regatul Unit şi Australia. Summitul marca lansarea unui program de submarine cu propulsie nuclear nucleară care a nemulțumit foarte tare Franța. 

Joe Biden, la rândul său, a vizitat și el Marea Britanie la jumătatea lunii aprilie când s-a sărbătorit împlinirea a 25 de ani de pace în provincia britanică. Întâlnirea dintre cei doi a fost văzută ca un semn al tensiunilor care au afectat 'relaţia specială' dintre cele două țări. Cauza pare să fie consecinţele Brexit-ului asupra Irlandei de Nord, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel