Data publicării:

Premierul Marcel Ciolacu asigură că persoanele afectate de inundații vor primi ajutoare

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Guvern
Foto: Guvern
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că persoanele afectate de inundații vor primi ajutoare.

„Oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile vor fi ajutați de Guvern! Cele mai mari probleme sunt în localitatea Grecești din Dolj, unde zeci de persoane sunt izolate sau au fost evacuate preventiv. Ne-am asigurat prin Departamentul pentru Situații de Urgență că acești oameni vor primi mâncare caldă și apă. De asemenea, am vorbit cu autoritățile din localitate să găsim soluții pentru ca oamenii să aibă unde să doarmă la noapte și am dat asigurări că vom aloca imediat bani din fondul de rezervă pentru refacerea drumurilor și remedierea pagubelor.

Aseară, am convocat un Comitet Național pentru Situații de Urgență pentru a aproba acordarea unor ajutoare pentru oamenii din Ighiu, județul Alba. Sunt în permanent contact cu ministrul Mediului care monitorizează situația, dar și cu celelalte autorități responsabile pentru ca toată lumea să intervină rapid și să limităm cât mai mult efectele asupra oamenilor”, a transmis premierul pe Facebook.

70 de persoane din comuna Greceşti au fost evacuate din cauza inundațiilor



"Localităţi şi gospodării afectate au fost: Greceşti sat Busu, Gropănel, Almaj, Filiaşi, Botoşeşti Paia şi Craiova. Peste 60 de pompieri au intervenit cu cinci autospeciale şi şapte motopompe din dotare pentru evacuarea apei din gospodari (case, beciuri, curţi). Alături de noi a fost personalul din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Simnicu de Sus, Pleniţa, Greceşti, Carpen, Unirea, Braloştiţa, Argetoia, Sopot, Caraula, Goieşti, Almaj, Filiaşi, Botoşeşti Paia, Cernăteşt", se precizează într-o informare transmisă de ISU Dolj.

Conform aceleiaşi surse, pe perioada Codului roşu au fost evacuate la rude şi prieteni 70 de persoane din comuna Greceşti.

"Situaţia hidrologică la nivelul judeţului Dolj este monitorizată în permanenţă, fiind alocate forţe şi mijloace în funcţie de evoluţia situaţiei, gradual, atât de la nivel local, cât şi asigurându-se, la nevoie, sprijin din partea autorităţilor şi instituţiilor de la nivel judeţean", se mai menţionează în informare.

Judeţul Dolj se află sub avertizare Cod portocaliu de averse abundente, iar pentru unele localităţi a fost emis Cod roşu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel