Premierul Franței, un nou imbold RESTRICTIV privind COVID-19
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Premierul Franței, Jean Castex, a îndemnat francezii la limitare totală a activităților pentru a îngrădi disiparea COVID-19.

Premierul francez îndeamnă oamenii să limiteze adunările la domiciliu, pe măsură ce cazurile de coronavirus cresc. Jean Castex avertizează că lupta țării împotriva COVID-19 va dura încă câteva luni. De asemenea, premierul a precizat că guvernul nu poate controla comportamentul oamenilor în propriile proprietăți, dar a îndemnat cetățenii francezi să „respecte măsurile de protecție” acasă.

„Nu pot reglementa lucrurile din spațiile private. Nu este posibil din punct de vedere legal, noi suntem țara libertăților publice și nu este posibil în temeiul constituției noastre. Singurele persoane care pot introduce reglementări în spațiile private sunt oamenii înșiși. Ceea ce trebuie să evităm sunt oamenii lipiți unul de celălalt, care nu poartă mască, în spații închise. Îi rog să respecte măsurile de protecție în locurile private, așa cum o fac în locurile publice. ”, a spus Castex.

Franța, lovită de valul 2

Duminică seară, Franța a înregistrat alte 16.101 de cazuri de COVID-19. Cu o zi în urmă, a fost înregistrat un nou record, aproape 28.000 de cazuri fiind anunțate sâmbătă. Au existat 46 de decese suplimentare în ultimele 24 de ore atribuite COVID-19, conform TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel