Premierul Franței: Creștinii din Orient, pe punctul de a fi eradicați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul francez Manuel Valls a declarat, vineri, cu ocazia unei ceremonii de comemorare a centenarului genocidului armean, că "în prezent victimele sunt creștinii din Orientul Mijlociu", conform L'Express .

"Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, să stabilim adevărul: creștinii din Orient — și acesta este de asemenea cazul altor minorități — sunt pe punctul de a fi eradicați în această regiune de acest terorism înfricoșător", a declarat Valls, la Paris.

"Soarta lor a fost evocată în Consiliul de Securitate al ONU pentru prima dată în urmă cu câteva săptămâni, la inițiativa Franței. Trebuie să oprim exterminarea condusă de Daech", a insistat el, utilizând acronimul arab pentru gruparea Statul Islamic (SI), potrivit Agerpres.

Șeful guvernului francez a chemat de asemenea la "vigilență față de soarta armenilor din Siria". "Încă o dată, armenii sunt persecutați pentru că sunt armeni", a subliniat el.

Președintele Franței, Francois Hollande, le-a adus vineri un omagiu victimelor genocidului armean, arătând că Franța "nu va uita niciodată".

Manuel Valls, premierul francez: Dacă evreii pleacă, Franța nu va mai fi Franța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel