Data actualizării:
Data publicării:

Premierul din Europa care a făcut o gafă uriașă chiar în fața elevilor

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un prim-ministru din Europa s-a făcut de râs într-o sală de clasă, în timp ce rezolva o problemă de matematică.

Citește și articolul - O scurtă istorie a gafelor făcute de Joe Biden de-a lungul anilor

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, şi-a cerut scuze public elevilor, deoarece a făcut o greşeală în contextul în care rezolva o problemă de matematică, miercuri, în timpul inaugurării unei unități de învățământ, relatează POLITICO.

Mesajul premierului Albin Kurti, după gafa comisă: Mă bucur că nu eram elev, pentru că nu aş fi obţinut o notă de trecere

”Vă mulţumesc pentru primirea călduroasă în noua clădire a şcolii voastre. Bucuria voastră de astăzi m-a făcut să tânjesc după băncile şcolii. Dar trebuie să spun că acum mă bucur că nu eram elev, pentru că nu aş fi obţinut o notă de trecere”, a scris Kurti într-o postare pe o rețea socială.

Comentariile lui premierului Kurti au venit, în contextul în care un videoclip a devenit viral pe rețelele sociale. În clip se poate observa cum prim-ministrul rezolvă, fără efort, o ecuație matematică, chiar în fața unei clase în cadrul deschiderii unei noi școli în Podujevo, situată în nord-estul Kosovo.

 Lumea din sală a aplaudat după ce a rezolvat greșit problema

După ce Kurti a rezolvat, sigur pe el, ghicitoarea matematică, lumea din sală a aplaudat, până și ministrul educației Arbërie Nagavci. Însă a apărut o singură problemă, majoră: premierul Kurti a rezolvat greșit problema, iar internauții au observat rapid greșeala din rezolvarea lui Kurti, respectiv rezultatul ar fi trebuit să fie x=0 în loc de x=5.

”Nu cred că aş fi avut curajul să iau creta şi să scriu pe tablă în clasă”

Gândindu-se la eroarea comisă, Kurti a adăugat: ”Dacă m-aş fi gândit mai mult, mi-aş fi dat seama că răspunsul corect este x=0. Dar în acest caz, nu cred că aş fi avut curajul să iau creta şi să scriu pe tablă în clasă. Îmi cer scuze. Soluţia acestei ecuaţii, după cum ştiţi mai bine decât premierul dumneavoastră, este x=0”.

Citește și - Gafa lui Rishi Sunak, în mașină, pe vremea când era premier al Regatului Unit - Video

La începutul anului 2023, prim-ministrul Marii Britanii de atunci, Rishi Sunak, şi-a cerut scuze pentru o eroare de raţionament făcută după ce s-a deplasat într-o mașină fără să poarte centura de siguranţă, având ca scop înregistrarea unui clip pentru reţelele sociale, a precizat atunci un purtător de cuvânt din Downing Street.

Rishi Sunak se adresa camerei de filmat, dar fără să poarte centura de siguranţă

În înregistrarea distribuită masiv pe rețelele sociale, Rishi Sunak discuta despre o rundă de finanţări guvernamentale pentru dezvoltarea unor comunităţi din teritoriu. Sunak se adresa camerei de filmat, de pe bancheta din spate a autovehiculului, dar fără să poarte centura de siguranţă. Purtătorul de cuvânt de la Downing Street a spus că Sunak își recunoaște în totalitate greșeala și își cere scuze. Sunak își scosese centura de siguranță pentru a filma un clip scurt.

În Marea Britanie, amenda pentru nepurtarea centurii de siguranţă poate să ajungă la suma de 500 de lire sterline dacă nu este vorba despre o situaţie excepţională. Vezi video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel