Premieră: Vinurile Palatului Elysee vor fi scoase la licitație
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
hollande
hollande

Palatul Elysee va vinde la sfârșitul lunii mai aproximativ 1.200 de sticle de vin Petrus din crama președinției franceze, pentru a strânge bani pentru o colecţie mai ieftină, excedentul urmând a intra în bugetul statului, scrie site-ul english.rfi.fr, potrivit zf.ro.  

Este pentru prima dată când Palatul Elysee vinde vinuri din vinotecă. Potrivit Casei de licitaţii Drouot vinurile care vor fi scoase la licitație reprezintă 10% din pivniţa preşedinţiei franceze.

Considerate un mic exemplu al tradiţiei Franţei în producţia de vin, cele aproximativ 1.200 de sticle care se vor licita sunt evaluate la sume ce încep de la 15 euro pentru o sticlă şi pot ajunge la 2.200 de euro pentru un Petrus din 1990, multe din aceste tipuri de vinuri fiind servite și la masa președintelui Republicii, unele chiar în momente importante ale istoriei.

Suma care ar putea să se strângă în urma licitației este estimată la 250.000 de euro, banii urmând a fi utilizați pentru realizarea unei colecţii mai ieftine, iar excedentul să intre în bugetul de stat.

Pivniţa Palatului Elysee a fost creată în 1947 şi renovată în 1995.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel