Premieră națională. Tehnologie de ultimă generație de reparare a conductelor subterane de canalizare, fără afectarea terenului la suprafață
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Compania de Utilităţi Publice (CUP) Dunărea Brăila a folosit, săptămâna aceasta, în premieră naţională, o tehnologie de ultimă generaţie care permite repararea conductelor subterane de canalizare într-un timp foarte scurt şi fără afectarea terenului la suprafaţă, potrivit informaţiilor furnizate, pentru Agerpres, de directorul CUP Dunărea, Silviu Mangiurea.

Lucrarea a durat două ore, garanția este de 50 de ani

Intervenţia a fost făcută de o firmă din Bucureşti, a durat două ore şi s-a realizat pe aproximativ 80 de metri de conductă îngropată la o adâncime de patru metri, garanţia lucrării fiind de până la 50 de ani, fără a mai avea nevoie de întreţinere.

În primă fază, conducta a fost verificată cu o cameră specială, pentru a se identifica punctele problemă, apoi cu ajutorul unui dispozitiv care acţionează sub presiune hidraulică au fost introduse mai multe tuburi din polimer, iar în spaţiul creat între aceste tuburi şi pereţii conductei s-a injectat mortar de ciment apos, îmbogăţit cu o răşină specială care îl ajută să se întărească foarte rapid.

Prin mijloacele clasice, ar fi durat două săptămâni

Potrivit directorului CUP Dunărea, Silviu Mangiurea, dacă ar fi fost folosită metoda clasică de reparare a respectivei conducte, ar fi fost necesară săparea unui şanţ de-a lungul conductei, iar lucrarea ar fi durat două săptămâni.

"Această tehnologie are marele avantaj că nu mai trebuie săpat la suprafaţă. Cu acest material şi această tehnologie, care se aplică foarte simplu, se lucrează doar din căminele deja existente. Lucrarea s-a încheiat în două ore, fără pic de noroi sau restricţii de circulaţie. Dacă eliminăm şanţurile săpate la suprafaţă, costurile unor astfel de lucrării scad aproape la jumătate", a declarat Silviu Mangiurea.

Directorul CUP Dunărea a mai spus că îşi doreşte ca această tehnologie să poată fi implementată în Brăila printr-un proiect cu finanţare europeană, prin care să poată fi reabilitaţi toţi cei 28 km de conducte vechi de canalizare din municipiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel