PREMIERĂ în ceea ce privește COVID-19. Vor să fie primii care obțin vaccinul
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Deși Federația Rusă a anunțat finalizarea a două vaccinuri anti COVID-19, un alt stat vrea să fie primul care va obține vaccinul. Pentru asta, recurg la infectări deliberate.

Marea Britanie intenționează să fie primul stat care va testa infectarea deliberată, pentru a obține mai repede vaccinul anti  COVID-19. Britanicii fac eforturi pentru a fi prima națiune care efectuează studii de „provocare umană”, în care până la 90 de persoane sănătoase vor fi expuse în mod deliberat la coronavirus. Studiile, care ar putea începe în ianuarie, au ca scop accelerarea cursei pentru obținerea unui vaccin COVID-19.

Guvernul acordă 33,6 milioane de lire sterline pentru lucrările inovatoare. Studiile de provocare umană oferă o modalitate mai rapidă de a testa vaccinurile, deoarece nu trebuie să se aștepte ca oamenii să fie expuși la o boală în mod natural. Cercetătorii vor folosi mai întâi doze controlate de virus pandemic, pentru a descoperi care este cea mai mică cantitate care poate provoca infecția. Persoanele selecționate vor avea vârste între 18 și 30 de ani, pentru ca riscurile de deces să fie minime. 


Cercetătorii se declară încrezători

Cercetătorul principal al proiectului, dr. Chris Chiu, de la Imperial College din Londra, a declarat: „Echipa mea desfășoară în condiții de siguranță studii de provocare umană cu alți viruși respiratori de peste 10 ani. Niciun studiu nu este complet lipsit de riscuri, dar partenerii Programului Human Challenge vor munci din greu pentru a ne asigura că reducem riscurile cât mai jos posibil", potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel