România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 17 iun, 22:27
Prelungire stare de urgenţă. Parlamentarii NU sunt obligaţi să stea în carantină/izolare
Parlamentul României
Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă prevede şi faptul că parlamentarii nu sunt obligaţi să stea în izolare sau în carantină dacă se întorc dintr-o ţară aflată în zona galbenă, ca risc de infectare. 

"2. Pentru toate persoanele care vin în România din țările care nu fac obiectul excepției de la carantinare/izolare, stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică și aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, se instituie pe o perioadă de 14 zile măsura carantinării/izolării la locuința/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz.

3. Persoanele care vin în România din țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare, prevăzută la pct. 2, dar care, înaintea plecării din țara respectivă, nu au stat cel puțin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină/izolare la locuința/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz", se arată la alineatele 2 şi 3 din art.1 al Anexei de Completare a Hotărârii de Guvern care reglementează prelungirea stării de alertă. 

Parlamentarii, scutiţi de carantină 

 

Mai departe, la alineatul 8, sunt indicate categoriile profesionale care sunt excluse de la obligaţia carantinării. Printre aceştia, se numără şi parlamentarii. 

"8. Sunt exceptate de la prevederile pct. 2 și 3 următoarele categorii de persoane care nu prezintă simptome asociate COVID-19, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind utilizarea materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19:

d) membri ai Parlamentului European, parlamentari și personal aparținând instituțiilor internaționale și sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională;", se mai arată în ANEXĂ. 

Vezi AICI DOCUMENTUL COMPLET. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro