Prelungește durata de viață a hainelor din lână: sfaturi eficiente
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Prelungește durata de viață a hainelor din lână, sfaturi eficiente. Sursa - pixabay.com
Prelungește durata de viață a hainelor din lână, sfaturi eficiente. Sursa - pixabay.com
Știi cum să îngrijești corect hainele din lână?

Odată cu sosirea vremii reci, multe persoane își actualizează garderoba cu pulovere calde și îmbrăcăminte exterioară. Dar astfel de lucruri necesită îngrijire adecvată, deoarece își pot pierde rapid aspectul original, în plus, se formează adesea cocoloașe.

Dar știi că poți prelungi durata de viață a lucrurilor din lână, urmând câteva sfaturi simple și eficiente? În primul rând, trebuie să citești eticheta și să cunoști compoziția hainei. Dacă scrie că include mohair, cașmir, angora sau merino, atunci articolul poate fi purtat mult timp.

Dacă pe eticheta scrie "lână" înseamnă că produsul nu este de calitate bună. Deci, există o mare probabilitate ca să nu-l purtați mult timp și să înceapă să formeze cocoloașe.

O metodă mai eficientă decât lămâia și bicarbonatul pentru eliminarea calcarului de pe robinet

Gospodinele cu experiență spun că îmbrăcăminte poate avea o durată de viață mai lungă dacă este îngrijită corespunzător. Este important să respecți  regulile de pe etichetă. Există articole din lână care nu trebuie spălate niciodată. În plus, nu pot fi spălate nici măcar manual.

Astfel de lucruri nu ar trebui să intre niciodată în contact cu apa. Dacă hainele pot fi spălate, atunci trebuie folosite doar mijloace specializate pentru aceasta. După spălare, articolul de lână trebuie uscat doar în poziție orizontală.

Este important să depozitezi corect articolele din lână. Acestea trebuie ținute în dulap, separat de  prosoape, lenjerie, pulovere, blugi. 

Articole din lână trebuie depozitate după culoare. Acest lucru se datorează faptului că, dacă un pulover de lână roșie este ținut lângă un pulover violet, culoarea se va închide în timp și își va pierde aspectul strălucitor inițial. În niciun caz nu trebuie să atârnați puloverele de lână pe un cuier, deoarece  își vor pierde forma.

Pune un pliculeț de ceai în chiuvetă înainte de a merge la culcare: trucul gospodinelor istețe

Nu uita să folosești produse speciale care îți vor proteja hainele de molii. Este important să păstrezi  lucrurile din lână curate. Se recomandabil să împăturești cu grijă articolele din lână pe raft. În orice moment le poți lua și le poți îmbrăca.

 

Cum să speli puloverele pentru a le menține moi și pufoase: nu folosi niciodată acest produs

Ați găsit în magazin un pulover potrivit, care este perfect moale și pufos? După ce l-ai cumpărat și l-ai spălat, acesta nu mai este la fel de bun ca înainte. Sau poate l-ai spălat și purtat de câteva ori și ai observat că începe să-și piardă acea moliciune pentru care l-ai cumpărat?

Oricum, nu este niciodată plăcut când haina ta preferată își pierde moliciunea. Cu toate acestea, există trucuri pe care le poți aplica pentru a preveni acest lucru.

Pune frunze de dafin în frigider. Iată de ce trebuie să o faci

Deși țesăturile se schimbă după ce au fost purtate și spălate de mai multe ori, îngrijirea adecvată a puloverelor poate reduce uzura și prelungi perioada de valabilitate a acestora. Folosește detergentul potrivit. Dacă vrei ca puloverul tău preferat să rămână moale și să reziste mai mult, ar trebui să folosești un detergent de rufe blând.

Îndepărtează petele corect. Majoritatea produselor de îndepărtare a petelor sunt dure și pot deteriora materialul atunci când pata este îndepărtată. În loc să utilizezi produse de curățare dure, încearcă ingrediente naturale. Acestea sunt mult mai sigure pentru pulovere, iar majoritatea funcționează chiar mai bine decât agenții de îndepărtare a petelor de pe piață.

Secretul unei băi strălucitoare și igienizate în doar câteva minute! Iată ce trebuie să faci

Nu folosi balsam. Balsamurile de rufe se pot acumula pe țesături și le pot înăspri. De asemenea, balsamul de rufe poate deteriora țesuturile așa că cel mai bine este să le eviți.

Întoarce puloverul pe dos înainte de spălare. Întoarce puloverul pe dos înainte de a-l pune în mașina de spălat. Acest lucru ajută la protejarea părții exterioare a articolelor de îmbrăcăminte împotriva deteriorărilor, care pot apărea în timpul ciclului de spălare. Când speli hanorace, asigură-te că le închizi fermoarul.

Rulează o clătire suplimentară. De obicei, cu toții dorim să economisim apa. Dar când vine vorba despre moliciunea puloverului, este nevoie de un ciclu suplimentar de clătire, care va îndepărta orice urmă de detergent din pulover.

Dacă ai un cuptor cu microunde, trebuie să faci acest lucru. Este important pentru sănătatea ta

Usucă hainele la aer. Pare o modalitate excelentă și rapidă să usuci hainele în uscător, dar acesta nu vor rămâne moi și pufoase. Uscarea hainelor la aer este o opțiune mult mai bună, iar țesăturile vor rămâne moi și pufoase mai mult timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel