Prejudecată spulberată de ministrul Vulpescu. Măsură luată în 2015, cu efecte în prezent
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Salonul internațional de carte, care a avut ca țară invitată Suedia, s-a încheiat duminică. Foarte mulți oameni au fost atrași de lecturile incitante și au venit la Bookfest. Magdalena Popa Buluc l-a întrebat pe ministrul Ioan Vulpescu, la interviurile DC News Live, cum vede interesul tot mai ridicat, al românilor, pentru cultură.

"A funcționat mult timp o prejudecată, aceea că oamenii nu sunt interesați, că tinerii nu citesc, că nu merg la filarmonici, că nu vizitează muzee. Aici este o prejudecată. Nu poți să știi aceste lucruri dacă nu le probezi. A fost o ediție de succes a Bookfest. Am fost în deschiderea târgului. Au fost foarte multe lansări, foarte mulți vizitatori, editorii sunt mulțumiți, vânzările au crescut. În 2015, am luat o măsură care își vede efectele de-abia acum. Printr-un amendament la Codul Fiscal, TVA la cărți a scăzut la 5%. Este una dintre cele mai mici cote de TVA din UE", a zis Ioan Vulpescu la interviurile DC News Live.

 Răspunsul integral îl găsiți începând cu minutul 4:

[citeste si]

Duminică seara, GRUPUL EDITORIAL CORINT a încheiat participarea la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2017, ediția a XII-a. Au fost cinci zile marcate de noi apariții de carte, ateliere și activități interactive pentru cei mici, precum și evenimente de premiere pentru participanții la concursurile organizate de editură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel