Pregătiri pentru lărgirea plajei din Eforie. Când încep lucrările
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Se fac pregătiri pentru demararea lucrărilor de înnisipare a plajei din staţiunea Eforie. 

Se fac primele pregătiri pentru înnisiparea plajei din Eforie, anunţă Apele Române.

"O conductă de transport, lungă de peste 2 km, este montată în aceste zile pe plaja nou creată din Mamaia Nord. După asamblare, va fi umplută cu aer, împinsă în apă și trasă cu ajutorul remorcherelor până la Eforie. Aici va fi scufundată pe fundul Mării Negre pentru a alimenta cu milioane de tone de nisip țărmul litoral. Lucrările de înnisipare din zona Eforie vor debuta la finalul sezonului estival 2022, conform graficului de execuție stabilit în cadrul proiectului de 'Reducerea eroziunii costiere- faza II'.

Pe parcursul acestei perioade, echipele de la Apele Romane Dobrogea-Litoral vor fi pe teren și vor superviza tot procesul", transmit cei de la Apele Române care prezintă şi imagini cu pregătirile.

Citeşte şi: Plaja lărgită din Mamaia, doar un exemplu de ”bătaie de joc”. Mohammad Murad explică disperarea din turism: Nu ai cu cine să vorbești!

Mohammad Murad s-a declarat nemulţumit de lipsa de comunicare a autorităţilor competente pe zona turismului, dar şi de dialogul defectuos pe care l-a avut până acum cu Ministrul Turismului. "Nu mai există staţiuni, Năvodari, Costineşti, nu mai sunt ce au fost odată, Mamaia e distrusă, mai ales de când cu expansiunea cu acea porţiune pe care efectiv n-ai voie să o foloseşti. Anul trecut, operatorii nu au putut folosi bucata nouă de plajă care era mai mare decât porţiunea veche, nu puteai instala nimic, niciun bar... nimic... nici măcar o cişmea! Au lărgit plaja dar nu-ţi dau voie s-o foloseşti! Cum vine asta? Ţi se spune din start - tu ai plaja asta, noi am făcut zona asta pe care nu ai voie să faci nimic! E complicată situaţia acolo.” a spus Mohammad Murad, la DCNews. 

”Avem 500.000 de angajați în turism”, dar e bătaie de joc! 

Indignarea acestuia este cu atât mai mare cu cât nu reuşeşte să aibă un dialog onest şi transparent cu reprezentanţii Administraţiei Naţionale "Apele Române". "Nu ai cu cine să vorbeşti. Am fost la prefect, am fost la primar, cu cine să vorbeşti? Primeşti răspuns pe loc: Aşa e legea! Când statul vrea să vină cu o taxă nouă, durează cam 24 de ore şi devine totul oficial pe hârtie. Pac! Lege nouă! Şi când noi vrem, ceva e complicat? Atâta bătaie de joc! Sau nu ştiu dacă e neapărat bătaie de joc cât mai degrabă lipsă de cunoaştere exactă, lipsă de comunicare. Vorbeşti cu ministrul şi ţi se răspunde cu "Da, da, da". Sunt multe abuzuri! Dacă aveam sistemul ăsta de sindicate şi ieşeam în stradă vreo 2000 de persoane, imediat se rezolva. Dar noi avem bun simţ şi nu facem nimic din ce nu-i corect. Avem peste 500.000 de angajaţi în turism. E singurul sector economic care ne-a rămas nouă ca şi capital românesc. 98% din ce e activ în turism e capital autohton."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel