Urmărește emisiunea live
Prefectul Ungureanu a atacat în contencios administrativ ultima şedinţă CJ Vâlcea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ungureanu
ungureanu

Prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu a anunţat că toate punctele de pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului Judeţean au fost atacate în contencios administrativ şi implicit au fost suspendate, informează Curierul de Râmnic.

Autor: Adrian Stroescu

[caption id="attachment_119451" align="alignleft" width="200" caption="Petre Ungureanu"][/caption] „Toate punctele de pe ordinea de zi a şedinţei de azi au avut hibe şi toate au fost atacate în contencios administrativ. Deci nu au nicio aplicabilitate imediată. Nu vreau să fac acum referire la un punct anume, voi da toate motivaţiile în cauză. Nu e o răzbunare, nu am nimic personal cu domnul Câlea. Dar din păcate aşa consideră Consiliul Judeţean că se poate lucra la limita legalităţii. Eu vreau să cred că mergem pe aplicarea legii şi nu alte minuni. Până la urmă Prefectura asta face, asta e fişa postului, verifică legalitatea unor acte, de multe ori capitale pentru judeţ”, a declarat prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, spune că demersul prefectului denotă „orgoliu personal, lipsa dorinţei de colaborare între cele două instituţii, o formă de şantaj complet în defavoarea interesului judeţului”.

Consilieri judeţeni din cadrul PDL spun că printre punctele „delicate” aprobate în şedinţa de Consiliu Judeţean se afla şi unul prin care preşedintele Consiliului Judeţean solicita trecerea unui teren de 3.000 de mp aferent garajelor instituţiei, care fusese câştigat în instanţă de Prefectura Vâlcea, înapoi la Consiliu.

Acel teren câştigat în instanţă de Prefectura Vâlcea a provocat în urmă cu trei săptămâni un conflict de amploare între cele două instituţii.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu a replicat că în spatele acestei acţiuni este o răzbunare a Prefecturii.

„Prefectul Petre Ungureanu a dorit să se răzbune pe Ion Câlea pentru simplul motiv că domnul preşedinte nu îi trimite la verificat dispoziţiile date. Nu îl obligă legea, dar domnul prefect şi-ar dori asta, şi drept consecinţă ia asemenea măsuri. şi mai trebuie precizat că terenurile pe care se află Prefectura şi consiliul nu au aparţinut PCR sau MAI, ele sunt instituţii publice construite de la bugetul de stat cum era până în 1989”, spunea Dumitru Persu.

Consiliul Judeţean Vâlcea a fost somat în urmă cu o lună de zile să elibereze cele aproximativ 10 locuri de parcare plus garajele aferente. Mai mult, pe locul unde se afla parcarea Consiliului Judeţean, a fost adusă şi descărcată o grămadă de piatră, pentru a fi blocat accesul maşinilor instituţiei.

Între cele două instituţii ale judeţului au existat mai multe divergenţe în ultimii trei ani, începând de la blocarea uşilor de acces dintre Prefectură şi Consiliului Judeţean, culminând în cele din urmă cu preluarea terenului aferent parcării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel