Prefectul Capitalei solicită bucureștenilor atenție maximă în zonele cu arbori
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
prefect atanasoaie
prefect atanasoaie

Întrucât condițiile meto din ultima perioadă au determinat încărcarea pomilor cu gheață și zăpadă, prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a făcut apel la bucureşteni să evite zonele unde există "arbori bătrâni, uscaţi sau încărcaţi cu zăpadă şi gheaţă" care pot să cadă şi, totodată, să nu parcheze maşinile în aceste zone.

Deoarece, potrivit avertizărilor emise de meteorologi, de luni după-amiaza până marți spre seară vor fi prezente intensificări ale vântului și îngheț, prefectul Atănăsoaie consideră că bucureștenii trebuie să evite zonele pietonale unde ”arborii bătrâni, uscați sau încărcați cu zăpadă și gheață” s-ar putea rupe și să producă pagube materiale sau victime.

"Am solicitat şi astăzi ISU, Brigăzii de Poliţie Rutieră şi primăriilor de sector să acorde maximă atenţie zonelor unde există riscul căderii sau ruperii de arbori. Normal ar fi fost ca autorităţile locale să fi toaletat arborii bătrâni, astfel încât acest gen de pericole să nu existe", a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.

Totodată, prefectul Capitalei a atenționat bucureștenii să evite parcarea autoturismelor în zonele în care există astfel de pericole, și a transmis operatorilor Enel și ISU să fie pregătiți a interveni dacă se vor vor rupe copacii sau dacă există probleme cu cablurile electrice.

Potrivit informațiilor, în București au fost înregistrate mai multe incidente cauzate de vremea rea. Mai mulţi copaci au căzut pe străzile din Capitală avariind mai multe mașini, iar în unele zone ale orașului circulația mijloacelor de transport în comun a fost blocată temporar din cauza unor fire de contact rupte.

De asemenea, bucureștenii sunt rugați să fie atenți la eventualele desprinderi de zăpadă, gheață sau țurțuri de pe acoperițuri sau copaci, pentru a evita astfel eventualele răniri.

Citește și:

Sunt răi sau idioți? Au uitat să anunțe copiii că școlile sunt închise în București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel