Predoiu implică Facultatea de Drept în viitoarele decizii
Cătălin Predoiu, m inistrul Justiției, a spus, joi, la aniversarea a 160 de ani de la înființarea Facultății de Drept București, că Ministerul Justiției va propune Facultății să se pronunțe consultativ asupra proiectelor sale legislative fundamentale.
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a spus că Facultatea de Drept din București au fost atât de mulți absolvenți, „că nu putem vorbi de istoria serviciului public românesc, fără să evocăm opera de acțiune generoasă a celor care au studiat în această facultate".
”La capătul acestui travaliu se află beneficiarii săi, semenii noștri, cetățenii români. Iată cum se vede limpede că Facultatea de Drept a servit cu modestie și rafinament intelectual cetățenii, simplu spus poporul român. (...) Doamnelor și domnilor, există și subzistă de ani de zile multiple dezbateri, poate chiar neînțelegeri, cu privire la unele ramuri ale dreptului nostru, cu privire la ordinea noastră juridică. Mă refer, în special, la dreptul penal și dreptul procesual penal. Aceste clarificări necesare nu pot fi găsite fără implicarea celor mai buni dintre juriști. Așa cum înaintașii noștri s-au implicat în opera de unificare a dreptului în provinciile istorice după Unirea din 1918, tot astfel, cred că în acest delicat moment, înaintea unor previzibile dezbateri în Parlamentul României, aportul unor juriști eminenți, care se află astăzi în această aula, ar putea fi salutar pentru găsirea celor mai bune redări de texte fundamentale pentru ordinea de drept", a spus Predoiu, citat de Mediafax.
Suport pentru cercetare
Ministrul Justiției a afirmat că va căuta suport pentru cercetare la profesorii Facultății de Drept din București.
”Voi caută acest suport în formule de consultare care să nu tulbure muncă, atât de importantă, de cercetare și de predare. Ministerul Justiției va propune Facultății de Drept din București să se pronunțe consultativ asupra proiectelor sale legislative fundamentale. În ciuda insatisfacțiilor pe care, pe de o parte, magistrații le au față de calitatea legilor, pe de altă parte, poate mai puțin întemeiat, parlamentarii le au față de mersul lucrurilor în Justiție. Iar cetățenii le au și față de legi și față de judecători de prea multe ori. Îmi exprim încrederea că o vom scoate la capăt împreună, treptat, printr-o muncă rațională, atât în Parlament, cât și pe tărâmul aplicării legilor, o muncă ce va dura probabil ani de zile", a mai spus ministrul.
În perioada 21 – 22 noiembrie 2019, Facultatea de Drept a Universității din București organizează activități dedicate sărbătoririi a 160 de ani de la înființare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News