"Prea multe vieţi distruse din cauza acestei crime odioase". Prinţul William, lecția pe care a învățat-o de la Regina Elisabeta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook The Royal Family
Sursa foto: Facebook The Royal Family
Prinţul William al Marii Britanii a vorbit, astăzi, despre lecția pe care a primit-o de la "mult regretata sa bunică" Regina Elisabeta.

Prinţul William al Marii Britanii a vorbit marţi despre "mult regretata sa bunică" Regina Elisabeta, în timp ce a cerut măsuri pentru a combate comerţul ilegal cu animale sălbatice, afirmând că acesta distruge vieţi şi pune în pericol prea multe specii, relatează Reuters, citată de Agerpres.

În primul său discurs de când a fost numit Prinţ de Wales după moartea reginei, luna trecută, William a afirmat în cadrul summitului United for Wildlife Global despre cum a fost inspirat să se preocupe de mediu de către tatăl său, acum regele Charles al III-lea, şi buncii săi regina Elisabeta şi regretatul ei soţ, Prinţul Philip.

"Lumea noastră naturală este una dintre cele mai mari valori ale noastre. Este o lecţie pe care am învăţat-o de mic, de la tatăl meu şi bunicul, ambii naturalişti convinşi şi, de asemenea, de la mult regretata mea bunică, care ţinea atât de mult la natură", a spus William.

"Prea multe vieţi distruse din cauza acestei crime odioase"

"În vremuri de pierdere, este o mângâiere să-i onorăm pe cei care ne lipsesc prin munca pe care o facem", a spus el la summit-ul desfăşurat la Muzeul Ştiinţei din Londra, unde s-au reunit 300 de personalităţi importante din sectorul privat, organizaţii de conservare şi aplicare a legii.

"Prea multe vieţi distruse şi prea multe specii pe cale de dispariţie din cauza acestei crime odioase"

William, care a militat de câţiva ani pe această temă, a spus că lumea nu are timpul neecsar pentru a combate comerţul ilegal, care este estimat de United for Wildlife la aproape 20 de miliarde de dolari anual şi este legat de infracţiuni violente, corupţie şi trafic.

"Sunt încă prea mulţi infractori care cred că pot acţiona cu impunitate, prea multe vieţi distruse şi prea multe specii pe cale de dispariţie din cauza acestei crime odioase", a spus el.

William i-a adus un omagiu şi lui Anton Mzimba, un pădurar care a fost împuşcat mortal într-o rezervaţie naturală din Africa de Sud, în iulie.

Citește și:

Saci de scrisori au sosit la Palatul Buckingham, după moartea Reginei Elisabeta 

Familia regală a primit saci plini cu corespondenţă de la persoane care au dorit să transmită condoleanţe membrilor casei regale britanice.

Pe 19 septembrie - ziua funeraliilor reginei Elisabeta a II-a - regele Charles al III-lea şi familia sa au fost fotografiaţi arătând emoţionaţi, iar zeci de mii persoane au umplut străzile din Londra şi Windsor pentru a asista la trecerea cortegiului funerar.

A doua zi după funeralii, cantitatea zilnică de corespondenţă a fost de 6.500 de scrisori - dintr-un total de peste 50.000 primite, a anunţat Palatul Buckingham.

Fotografii realizate la Palatul Buckingham la începutul acestei săptămâni arată cum unele dintre miile de scrisori sunt deschise de membrii echipei palatului regal însărcinată cu corespondenţa.

Pe o carte poştală fusese scris mesajul "ne gândim la tine" deasupra unei coroane şi multe scrisori au fost adresate personal noului monarh "Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea".

Palatul Buckingham a precizat că toate scrisorile sunt citite cu atenţie şi vor fi trimise răspunsuri, pe măsura ce mica echipă însărcinată cu corespondenţa procesează miile de mesaje trimise regelui, reginei consoarte şi altor membri ai familiei regale, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel