Preț gaz, preț energie. Prețul energiei, creștere cu 3,45 lei pe lună. Scumpirea gazului, amânată pentru joi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Comitetul de reglementare al ANRE a decis, în şedinţa de marţi, majorarea preţului la energia electrică de la 1 octombrie, în medie, cu 3,45 lei pe lună pentru un consum de 100 kWh, însă a amânat pentru joi decizia privind preţul gazelor, a declarat, Niculae Havrileţ, preşedintele instituţiei. 

"În şedinţa din data de 26 septembrie 2017, Comitetul de reglementare al ANRE a avizat tarifele de tip Componentă de piaţă concurenţială (CPC) aplicabile în trimestrul IV 2017 clienţilor finali casnici şi noncasnici beneficiari ai serviciului universal. (...) Astfel, a rezultat o creştere medie, la nivel naţional, a tarifelor CPC cu 0,03 lei/kWh, faţă de creşterea medie cu 0,1 lei/ kWh, care ar fi rezultat conform propunerilor FUI", potrivit unui comunicat al ANRE. 

Acest lucru înseamnă că, la un consum mediu de 100 de kWh/lună, factura va fi mai mare cu 3,45 de lei. 

Anterior, tot marţi, Emil Calotă, preşedintele ANRE a declarat, prezent la Comisia de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, că preţul gazelor pentru consumatorii casnici va creşte, în medie, cu 6% în al patrulea trimestru al anului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel