Președintele din Filpine spune că va expulza toți ambasadorii europeni
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
duterte
duterte
Președintele filipinez Rodrigo Duterte i-a amenințat joi pe ambasadorii statelor Uniunii Europene că îi va expulza 'în 24 de ore'. El spune că va apela la acestă măsură dacă reprezentanții acestor state la ONU vor încerca să excludă țara sa din Consiliul Drepturilor Omului pentru a sancționa 'războiului antidrog' soldat până în prezent cu peste 7.000 de morți în Filipine. 

'Putem chiar mâine să tăiem canalul diplomatic și să plecați din țara mea în 24 de ore. Toți !', a reacționat Duterte după o recentă solicitare a organizației Human Rights Watch (HRW) ca Filipinele să fie exclus din respectiva comisie.

Președintele filipinez i-a acuzat de asemenea pe 'europeni' că 'se amestecă în afacerile interne ale Filipinelor' prin susținerea campaniei HRW de încetare a operațiunilor împotriva numeroșilor traficanți de droguri. El a susținut de asemenea că orice încercare de excludere a țării sale din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului va fi inutilă, întrucât Rusia și China, membri permanenți ai Consiliului de Securitate, se vor opune.

Președintele Rodrigo Duterte s-a remarcat adesea prin declarații foarte ostile la adresa liderilor occidentali, apelând uneori chiar și la jigniri, cum a procedat într-o declarație în care a vorbit despre fostul președinte american Barack Obama.

După ce SUA, Uniunea Europeană și ONU l-au acuzat pentru execuțiile extrajudiciare, Duterte a reproșat acestora că nu înțeleg gravitatea unor probleme din țara sa, precum traficul de droguri și criminalitatea, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel