Prăpăd în Târgoviște, după ce o vijelie a cuprins orașul. Mașini avariate, acoperișuri smulse de vânt și copaci rupți (FOTO)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
O vijelie a făcut prăpăd, în noaptea de duminică spre luni, în Târgoviște.

Pompierii Detașamentului Târgoviște și peste 50 de lucrători din cadrul Eco-Sal, Direcției de Salubritate, Companiei de Apă și Serviciilor Publice Municipale au acționat la "foc" automat pentru înlăturarea efectelor vijeliei.

"Intervenție pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil în municipiul Târgoviște, bulevardul I.C. Brătianu și pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiș căzute pe bulevardul Mircea cel Bătrân. Acționează Detașamentul Târgoviște cu 2 autospeciale. Degajare copaci căzuți pe autoturisme în municipiul Târgoviște, bulevardul Libertății. Intervine Detașamentul Târgoviște cu o autospecială. Elemente dintr-un acoperiș căzute peste 2 autoturisme în municipiul Târgoviște, strada Udriște Năsturel”, se arată într-un comunicat ISU Dâmbovița, scrie dbonline.ro.

"Intervenție grea a administrației publice locale târgoviștene în această noapte! Aproximativ 20 de arbori rupți de vijelie, cei mai mulți pe bulevardul Libertății, branșamente electrice deteriorate, acumulări mari de apă, acoperișuri smulse, reprezintă bilanțul provizoriu al fenomenelor meteo extreme din această seară!Peste 50 de lucrători din cadrul Eco-Sal, Direcției de Salubritate, Companiei de Apă, Serviciilor Publice Municipale, plus echipajele ISU, acționează și la această oră pentru înlăturarea efectelor vijeliei”, a spus primarul Cristian Stan.

Citește și:

Prognoză meteo 22 august - 4 septembrie 2022

Vremea va deveni mai răcoroasă, în general, la nivelul întregii ţări pe parcursul următoarelor două săptămâni (22 august - 4 septembrie), deşi vor mai exista zile în care temperaturile maxime vor mai atinge 33-34 de grade Celsius, arată prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). 

În acelaşi timp, ploile îşi vor face simţită prezenţa în majoritatea regiunilor, cu preponderenţă după data de 31 august.

În Banat, intervalul va debuta cu o vreme relativ răcoroasă (medii ale temperaturilor maxime de 24 - 27 de grade şi ale minimelor de 15 - 17 grade), apoi vremea se va încălzi semnificativ, astfel că, în perioada 25-30 august, vor fi din valori cu mult peste cele climatogic specifice şi izolat, la câmpie, posibil chiar caniculare; cele diurne vor fi de 32 - 34 de grade, iar noaptea se vor înregistra 18 - 21 de grade, mediat regional. Pentru finalul intervalului de anticipaţie (respectiv primele zile ale lunii septembrie) este estimat un regim termic mai ponderat, însă cu valori în general tot peste mediile multianuale. În primele zile va continua să plouă pe arii extinse şi pe alocuri se vor mai acumula cantităţi de apă însemnate, apoi doar izolat vor mai fi posibile ploi slabe. Ulterior, după 31 august, va creşte probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice).

În Crişana, la începutul intervalului, valorile termice diurne se vor situa în jurul normelor perioadei, cu maxime de 26 - 29 de grade, apoi va urma o încălzire semnificativă a vremii, astfel că între 25 şi 30 august aceasta va deveni călduroasă, izolat posibil caniculară la câmpie, cu temperaturi diurne de 32 - 34 de grade, mediat regional. Pentru ultimele zile din interval este estimată o răcorire a vremii, fiind de aşteptat temperaturi mai apropiate de mediile multianuale.

Pe parcursul nopţilor, minimele termice vor fi, în mare parte din interval, peste cele obişnuite în această perioadă din an, în medie de 14 - 17 grade şi chiar mai ridicate între 25 şi 31 august. În primele zile, vor fi manifestări locale de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), dar numai pe suprafeţe mici se mai pot înregistra cantităţi de apă însemnate. Ulterior, ploi în general slabe vor mai fi posibile izolat, urmând ca probabilitatea de a ploua mai frecvent să fie în creştere după data de 31 august. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel