Prăjitura Rudy. Rețetă deosebită cu brânză și firimituri de aluat cu ciocolată
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 13 ian, 10:35
WhatsApp
Foto Pexels
Combinația de brânză și ciocolată este inedită, așa cum veți constata dacă o să încercați prăjitura Rudy.

Rudy este o prăjitură cu cremă de brânză între două straturi din firimituri de aluat cu ciocolată.

Ingrediente pentru prăjitura cu brânză și firimituri de aluat cu ciocolată - prăjitura Rudy

Ingrediente pentru firimituri de aluat cu ciocolată:

250 gr unt cu peste 80% grăsime
2 gălbenușuri
100 gr ciocolată răzuită cu peste 50% cacao
150 gr zahăr
350 - 400 gr făină
1 praf de sare
1 linguriță praf de copt

Ingrediente pentru crema de brânză:

G Ad:

1 kg brânză proaspătă de vaci
150 g zahăr
2 albușuri + 2 ouă
30-35 gr griș
1 păstaie de vanilie
coaja de la o lămâie bio
1 praf de sare

Mod de preparare pentru prăjitura Rudy


Preparare aluat fraged cu ciocolată. Se cerne făina într-un vas și se amestecă cu un praf de sare și praful de copt. Se face o adâncitură la mijlocul ei și se pun acolo cele două gălbenușuri zahărul, ciocolata răzuită și untul rece, tăiat în cuburi. Se amestecă rapid toate ingredientele, până rezultă un aluat compact. Nu se frământă mult timp aluatul pentru a nu se înmuia. Se împachetează aluatul în folie și se lasă la congelator pentru 30 de minute.

Preparare cremă de brânză. Se pune brânza de vaci, proaspătă, într-un bol și se amestecă cu zahărul. Se adaugă cele două albușuri rămase de la aluat și două ouă întregi, vanilia și coaja de lămâie răzuită fin. Se amestecă bine toate ingredientele și se completează cu puțin griș.

Se pornește cuptorul la 180 de grade. Aluatul se scoate de la congelator și se împarte în două, notează a1.ro. Prima parte de aluat se dă pe răzătoarea mare direct în tava tapetată cu hârtie de copt și se dispune uniform pe toată suprafața tăvii. Peste firimiturile de aluat se întinde compoziția de brânză și se nivelează cu o spatulă de tort. Se răzuiește deasupra a doua parte de aluat fraged cu ciocolată.

Prăjitura Rudy se coace pentru 30-35 de minute la 180 de grade. După, se lasă să se răcească.

Citește și: Codul bunelor maniere la masă: Friptura se ia de pe platou cu furculiţa proprie şi se taie în farfurie

Citește și: Ciolacu, dat dispărut de Cîțu. Președintele PNL: Tot aștept să avem o întâlnire a coaliției / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro