Data publicării:
Prăjitură pufoasă cu gem. Se amestecă toate ingredientele și se dă la cuptor
Această prăjitură pufoasă cu gem poate fi preparată de orice gospodină. Este simplă și delicioasă.
Ingrediente
150 g zahăr
100 ml ulei
2 ouă
300 g făină
150 ml lapte
1 praf de copt
½ borcan cu gem de gutui
2 linguri esenţă de vanilie
sare
zeama de la 1 lămâie
50 g nucă măcinată
Cum se prepară
Baţi ouăle spumă, adaugi zahărul şi un praf de sare. Încorporezi treptat laptele, uleiul, praful de copt stins cu zeama de lămâie, esenţa de vanilie, gemul şi făina în ploaie, scrie clickpoftabuna.ro. La final, trebuie să obţii o compoziţie omogenă. Tapetezi o formă rotundă, pui compoziţia şi dai la cuptor până se rumeneşte uşor. După ce o scoţi, pui deasupra nucă măcinată şi, opţional, gem de gutui.
Vezi și: Prăjitura "Far Breton". Desertul rafinat cu prune. Rețeta fabuloasă
BONUS: Prăjitura preferată a norvegienilor
Ingrediente
– 160 g de făină cernută
– 200 g de unt moale
– 160 g de zahăr
– 3-4 mere
– 2 ouă
– 2 lingurițe praf de copt
– 1/2 linguriță de scorțișoară
– zahăr pudră după gust
Decor
– 2 linguri de zahăr
– 30 g de nuci fărâmițate
– 15 g de unt
Cum se prepară
Combinați untul moale cu zahărul, într-un bol adânc. Bateți ingredientele, folosind mixerul, până veți obține o masă spumantă albă. Apoi adăugați ouăle și omogenizați ingredientele. Adăugați făina cernută și praful de copt în bolul cu ingredientele omogenizate, potrivit bucatarul.eu. Amestecați aluatul. Dacă veți obține un aluat mai dens, adăugați 1 lingură de lapte.
Spălați merele, decojiți-le și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați merele felii și aranjați-le într-o tavă de copt dreptunghiulară (de 18 x 18 cm) sau rotundă (cu diametrul de 20 cm), tapetată cu hârtie. Presărați merele cu scorțișoară apoi acoperiți-le cu aluat. Uniformizați aluatul.
Presărați aluatul cu nucile fărâmițate și zahăr, apoi puneți niște bucăți de unt rece deasupra. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească complet, apoi scoateți-o din tavă. Puneți prăjitură pe un platou și decorați-o cu zahăr pudră.
Vezi și: Prăjitura "4 linguri". Rețeta extrem de simplă: Se amestecă toate ingredientele și se bagă la cuptor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News